22 de novembre del 2005

Tortosa avança l'acabament del pavelló firal de Remolins al setembre del 2006


Les obres agafaran impuls amb el muntatge de l'estructura i la coberta, que serà enjardinada

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va acompanyar ahir l'arquitecte argentí Mario Corea en una visita a les obres del nou pavelló firal, que podria estar enllestit durant la segona meitat del 2006. De fet, Corea va precisar que fins ara ja han executat el 20% del pressupost, però que durant els pròxims mesos les obres agafaran un impuls important, amb el muntatge de l'estructura i la construcció de la coberta. De fet, l'arquitecte va explicar que canviaran el projecte original de la coberta, per condicionar-la com una zona enjardinada. Per la seua banda, Sabaté va garantir la viabilitat del pla de finançament.Tant Sabaté com l'arquitecte del pavelló firal van destacar que les obres es desenvolupen a un ritme satisfactori, i van poder constatar sobre el terreny que la constructora Lubasa ja ha executat un 20% del projecte. De fet, l'empresa ja ha realitzat tots els fonaments i ha començat a pujar l'estructura de formigó del vestíbul i la part de l'escenari reversible de l'equipament, cosa que permet entreveure les grans dimensions que tindrà el pavelló. En aquest sentit, l'argentí Mario Corea va concretar que durant els pròxims mesos l'obra agafarà un impuls important, perquè ja els han començat a arribar les peces de l'estructura i les grans bigues de la coberta, que podran muntar amb unes grues especials «en molt poc temps». De fet, l'arquitecte va remarcar que la coberta podria estar construïda cap als mesos d'abril i maig del 2006, i que les obres del pavelló, amb un accés encara provisional, podrien estar enllestides al setembre.Corea va reiterar que el ritme de les obres és el correcte, i que el més difícil ha estat l'excavació dels fonaments, que han de ser molt profunds per suportar l'estructura monumental del pavelló, que tindrà uns 7.500 metres quadrats. En aquesta línia, l'arquitecte va remarcar la qualitat del formigó i el bon treball que està fent l'empresa subcontractada per construir l'estructura del pavelló, «que és la mateixa que va fer l'estació del tren de gran velocitat de Saragossa». Finalment, Corea va detallar que la coberta serà del tipus enjardinada, per fer un aïllament ecològic, aprofitar l'aigua de la pluja i aconseguir una millor climatització del pavelló firal.

«El pavelló sempre ha tingut un pla de finançament»

L'alcalde Joan Sabaté va rebutjar qualsevol polèmica sobre el pla de finançament del pavelló firal, que costarà uns 6,7 milions d'euros. Sabaté va remarcar que el pavelló «sempre ha tingut pla de finançament, encara que no siga definitiu». A més, l'alcalde va afegir que el pavelló estarà acabat la segona meitat del 2006 amb un accés provisional, que després caldrà reordenar amb una rotonda vinculada al projecte del tercer pont viari i una gran zona d'aparcaments. De fet, el regidor d'Urbanisme, José Martín, va recordar que els aparcaments ocuparan una finca que l'Ajuntament obtindrà a partir d'un pla parcial. Martín i l'arquitecte també van explicar que el recinte firal, amb un total de 35.000 metres quadrats, estarà connectat al parc de la Fira amb un conjunt de ponts per a vianants que travessaran la riera de Remolins. Sabaté va afegir que el recinte firal tindrà continuïtat amb el parc i amb el centre cultural L'Escorxador, i va recordar que el projecte respon a un model de ciutat per recuperar la centralitat del nucli antic.

El Punt (22-11-05)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta