14 de desembre del 2005

Els promotors eòlics de la Terra Alta preveuen començar a produir l'any 2007

La societat Aerta anuncia que instal·larà 180 molins i que la línia d'evacuació tindrà 39 quilòmetres i 120 torres d'alta tensió

Només tres dies després de la caravana de vehicles amb què les plataformes van rebutjar la «massificació eòlica», l'agrupació Aprofitament d'Energies Renovables Terra Alta (Aerta) va presentar-se en societat amb motiu d'una jornada de treball al parc eòlic del Perelló, al Baix Ebre. El president d'Aerta, Ramon Carbonell, va anunciar que finalment instal·laran 180 aerogeneradors a la Terra Alta, i que aquesta xifra encara es podria reduir més, fins als 150 que reclama Medi Ambient per minimitzar l'impacte sobre la comarca. Carbonell també va remarcar que la línia d'evacuació tindrà 39 quilòmetres, 21 quilòmetres menys que el traçat inicial, però sobretot va destacar la inversió global, que serà d'uns 450 milions d'euros.

La societat Aerta està integrada per quatre promotores eòliques amb projectes a la Terra Alta: Copcisa, Eòlic Partners, Catalana d'Energies Renovables (Cater) i Generació d'Energies Sostenibles (GdE). En aquest sentit, el president d'Aerta, Ramon Carbonell, va detallar que les promotores Tot Vent 2000 i Tarraco Eòlica han venut els seus drets a aquesta societat, ja que només els seus parcs en projecte -vuit d'autoritzats i dos més encara en tràmit- han pogut garantir el transport de l'energia a través de la línia d'evacuació. Per tant, Carbonell va concretar que Aerta té autoritzada la implantació de parcs eòlics als termes de la Fatarella, Corbera d'Ebre, Vilalba dels Arcs, Gandesa, Batea, Caseres, Bot i Horta de Sant Joan, on té previst instal·lar un total de 180 aerogeneradors. Sobre la línia d'evacuació que travessarà la comarca, el president d'Aerta va dir que tindrà una longitud de 39 quilòmetres i 120 torres, amb una potència de 132 quilowatts en el primer tram i 220 quilowatts en l'últim tram. Segons Carbonell, les previsions d'Aerta són tenir la línia completament autoritzada i la connexió garantida per Red Eléctrica de España (REE) abans de l'estiu del 2006, per començar les obres de manera immediata i iniciar la producció d'energia a finals del 2007.D'altra banda, Carbonell va negar que a la Terra Alta hi haja «massificació», però va afirmar que respecten l'opinió de la plataforma, amb qui Aerta espera obrir un diàleg. El president de l'agrupació de promotores també va citar els casos de La Rioja, Navarra i Castella-la Manxa, per intentar desmitificar els impactes negatius que els parcs eòlics i la línia d'evacuació podrien tenir sobre el turisme rural i el sector vitivinícola.


> El cas del Perelló

Aerta va tenir la complicitat de l'alcalde del Perelló, Salvador Pallarès, que va explicar els beneficis del parc eòlic de les Colladetes. «El veritable impacte per al Perelló seria que un dia ens despertéssim sense el parc eòlic», va confessar Pallarès davant d'un auditori en què hi havia alguns alcaldes de la Terra Alta i també el director dels serveis territorials d'Indústria, Fermín Andrés. Per contra, no hi havia cap representant destacat de Medi Ambient, l'altre departament amb competències en la implantació eòlica. Aerta també va aprofitar l'acte per disculpar-se pel malentès amb Unió de Pagesos. El sindicat va desmentir fa uns dies que hagués consensuat amb Aerta el preu marc dels terrenys afectats per la línia d'evacuació de l'energia eòlica.

El Punt (14-12-05)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta