14 de desembre del 2005

La Terra Alta eòlica, en xifres

180 Són els aerogeneradors que instal·laran a la Terra Alta. Els promotors van dir que finalment instal·laran 180 molins a la Terra Alta, una xifra inferior als 367 aerogeneradors que hi havia previstos en un primer moment. La reducció arriba després de les negociacions amb la Generalitat, els ajuntaments i alguns agents socials, però també ha estat possible per la millora de la tecnologia eòlica. El president d'Aerta va avançar que la xifra es podria reduir encara més, fins als 150 molins.

450 milions d'euros d'inversió. La inversió global d'Aerta, tant en la construcció dels parcs eòlics com de la línia elèctrica, serà de 450 milions d'euros. Segons els promotors, serà la inversió de capital privat més important dels últims anys a Catalunya. A més, els parcs deixaran uns beneficis mínims de 2 milions d'euros anuals, en lloguers i cànons.

426 megawatts eòlics són els que Aerta produirà als parcs de la Terra Alta, i equivalen a estalviar cada any unes 250.000 tones de petroli, és a dir, 3,6 vegades la quantitat que el petrolier Prestige va vessar al mar. Els 426 megawatts evitaran cada any l'emissió d'1,2 milions de tones de diòxid de carboni a l'atmosfera, la mateixa quantitat que farien 426.000 cotxes circulant tot l'any. A més, Aerta va remarcar que els seus 426 megawatts eòlics també equivalen a tenir 68.500 hectàrees de boscos, mentre que la Terra Alta en té 74.300 hectàrees. El president d'Aerta, Ramon Carbonell, també va dir que els molins de la Terra Alta produiran un milió de megawatts per hora, l'equivalent al consum anual d'unes 350.000 famílies.

350 llocs de treball directes. Quan els parcs ja estiguin funcionant, Aerta calcula que la Terra Alta conservarà 50 llocs de treball.

39 quilòmetres tindrà la línia d'evacuació de l'energia eòlica, 21 quilòmetres menys que el traçat original. També tindrà 120 torres.

El Punt (14-12-05)

1 comentari:

  1. Los de AERTA son unos demagogos, que digan lo que ganan ellos a costa de los terraltis, son unos mafiosos informate en http://perso.wanadoo.es/terralta

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta