15 de desembre del 2005

La URV acordarà en un mes si accepta la proposta de Tortosa per al campus


L'opció de compra que té l'Ajuntament sobre el complex dels Josepets salva el primer escull

El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Lluís Arola, va afirmar ahir a Tortosa que ja tenen tots els elements de judici per decidir l'emplaçament del nou campus de les Terres de l'Ebre. Amb tot, Arola no va concretar si el campus es construirà al sector del nou Betània, on ja s'imparteixen els estudis universitaris de ciències empresarials i de turisme, o bé a l'antic col·legi Sant Josep, que l'Ajuntament tortosí compraria per 3 milions d'euros. De fet, el rector va explicar que la junta de govern de la URV estudiarà ara els compromisos municipals, amb l'objectiu de tancar la qüestió al gener.

«Hi ha acord, però continuem avançant», va afirmar l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, després de la llarga reunió de treball que havia mantingut amb el rector de la URV, Lluís Arola, ahir al migdia. Aparentment tranquil i satisfet, Sabaté va afegir que l'Ajuntament i la URV encara han de concretar les «circumstàncies» per garantir que el campus es puga emplaçar a l'antic col·legi Sant Josep. De fet, el complex dels Josepets és la primera opció del govern tortosí per al nou campus, també per «qüestions urbanístiques», ja que representaria un impuls important per a la recuperació del nucli antic. Amb tot, l'alcalde va advertir que l'acord definitiu sobre l'emplaçament es tancarà al gener, quan la URV haja analitzat els punts forts i febles de la proposta. «L'opció d'ubicar el campus al Betània continua damunt de la taula», va afegir Sabaté.El rector de la URV va ser igual de prudent i hermètic, però va assenyalar que decidiran l'emplaçament del campus «respectant al màxim la voluntat i les necessitats de l'Ajuntament». Arola va remarcar que en la reunió d'ahir van avançar «molt» en l'anàlisi dels punts forts i els punts febles de les dues opcions, i que la URV encara té temps per decidir-se i poder començar les obres del campus a finals del 2006. En aquest sentit, Arola va detallar que estan complint els terminis previstos, i que no es tracta de «fer un concurs» entre els Josepets i el nou Betània. «Quan vam analitzar les dues propostes, la primera dificultat que vam trobar en el cas dels Josepets era la titularitat del sòl, una qüestió que ara ja està resolta», va admetre. Amb tot, Arola va recordar que també cal millorar la falta d'aparcaments i l'accessibilitat.


> Els compromisos de les dues parts

«Les dues opcions ens permetrien posar en funcionament el campus a curt i mitjà termini», va afirmar el rector de la URV, Lluís Arola, per destacar un dels avantatges que comparteixen el complex dels Josepets i el Betània. Arola va afegir que la URV ja té «tots els elements de judici i els compromisos de l'Ajuntament» per prendre una decisió, i va concretar que acordaran l'emplaçament «abans de finals de gener». Tot seguit, la junta de govern de la URV portarà la seua decisió al consell de govern, que també haurà de ratificar el conveni que se signarà amb l'Ajuntament tortosí per establir els objectius i compromisos de les dues parts. En aquest sentit, Arola va valorar l'esforç municipal per adquirir l'antic col·legi Sant Josep, després que l'alcalde Joan Sabaté anunciés un acord de compra de les instal·lacions amb la germandat dels Sacerdots Operaris, per 3 milions d'euros. Si la URV accepta la proposta, els edificis que formen el complex dels Josepets seran enderrocats, ja que no tenen un valor arquitectònic rellevant i cal ampliar la porció de terrenys edificables. L'Ajuntament també es compromet a fer un aparcament a la plaça del Rastre i millorar l'accessibilitat al barri.

El Punt (15-12-05)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta