24 de gener del 2006

L'EMD de Jesús busca finançament per poder reformar el seu eix viari principal

El projecte està aprovat i preveu destinar un milió d'euros als carrers Mangrané i Molins del Comte

L'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús ha aprovat el projecte de reforma integral del carrer Daniel Mangrané i de l'avinguda Molins del Comte, que formen el principal eix viari de la població i per tant apleguen la majoria de serveis i comerços. El projecte pretén transformar els carrers en un gran passeig comercial, amb tots els serveis renovats i les voreres més amples. El nou passeig, que també preveu la plantació d'arbres i la renovació del mobiliari urbà, està valorat en gairebé un milió d'euros, però el projecte haurà d'esperar. L'EMD de Jesús no té prou diners per tirar-lo endavant.

L'EMD de Jesús ja té el projecte per reformar el carrer Daniel Mangrané i l'avinguda Molins del Comte, però li falten els diners. El projecte és tan necessari com ambiciós, i l'EMD es troba amb la paradoxa que ni tan sols pot plantejar als veïns i comerços l'aplicació de contribucions especials, ja que no disposa dels diners per poder afrontar la seua part del finançament. «Ens agradaria poder executar el projecte dins de l'actual legislatura, però no podem assumir el finançament amb fons propis», va lamentar ahir el president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello. En aquest sentit, va precisar que són conscients que la reforma dels carrers Mangrané i Molins del Comte no serà una obra imminent. Però l'EMD ha apostat per la previsió i ja té el projecte aprovat. «Així, quan habilitin una línia d'ajuts o fins i tot alguna subvenció de Comerç, ja tindrem el projecte preparat i aprovat, i el podrem presentar de seguida», va remarcar Panisello. De fet, el jesusenc va recordar que en aquest eix viari hi ha alguns dels serveis principals de la població, com la parròquia, la parada de l'autobús i la mateixa oficina de l'EMD, però també la majoria dels comerços.
Per tant, l'objectiu és transformar l'avinguda Molins del Comte, la plaça de la Creu -on hi ha la parada de l'autobús- i el carrer Daniel Mangrané en una gran passeig comercial, amb els serveis totalment renovats i les voreres més amples. «El projecte també preveu tornar a plantar arbres, com els que teníem abans, i renovar tot el mobiliari urbà perquè passejar per aquesta zona siga més agradable per als vianants», va concloure Panisello. També es canviaria tot l'enllumenat, que ara mateix està fet amb fanals de carretera.


> Exemples urbans i conveni bloquejat

L'EMD de Jesús voldria aplicar al carrer Daniel Mangrané i l'avinguda Molins del Comte la mateixa fórmula que l'Ajuntament de Tortosa ha previst per a l'avinguda de la Generalitat dins del pla d'orientació dels equipaments comercials (POEC), o la mateixa reforma integral que la població veïna de Roquetes ja està executant al seu carrer Major. Amb tot, Pere Panisello va reconèixer que l'EMD de Jesús té una situació financera molt complicada, sobretot perquè l'Ajuntament de Tortosa encara no ha desbloquejat la negociació per la revisió del conveni, un procés encallat des del juliol del 2004. «Tot continua igual, i ara haurem d'esperar-nos fins a l'aprovació del pressupost d'enguany, per veure si podem reprendre les converses», va afegir Panisello, que també és regidor de CiU a l'Ajuntament. «El que sembla clar és que el govern tortosí voldria aplicar-nos la mateixa fórmula genèrica que a totes les EMD que s'han de crear», va afegir. Però Panisello va advertir que el govern de Joan Sabaté (PSC) sembla tenir la intenció de retardar el procés de creació de les noves EMD de Campredó i Bítem, per no arriscar-se a perdre el control dels pobles del municipi a les eleccions.

El Punt (24-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta