24 de gener del 2006

El Gepec denuncia la futura central tèrmica de Faió amb un fotomuntatge

El projecte d'Endesa s'afegeix als d'Iberdrola i Carbonífera del Ebro, a Riba-roja d'Ebre i Mequinensa

El grup ecologista Gepec va fer públiques ahir les imatges d'un fotomuntatge per denunciar la construcció de la central tèrmica que la companyia Endesa projecta instal·lar a la població de Faió (Matarranya). La central d'Endesa tindrà una potència de 800 megawatts i formarà un veritable triangle tèrmic amb les altres centrals que les empreses Iberdrola i Carbonífera del Ebro projecten a les poblacions de Riba-roja d'Ebre i Mequinensa (Baix Cinca). A més, Endesa també va sondejar fa més d'un any un altre municipi de la zona, l'Ajuntament de Flix, però l'interès de la companyia no va acabar de concretar-se.

El fotomuntatge que ahir va utilitzar el Gepec només mostra l'impacte paisatgístic que el projecte d'Endesa, una central tèrmica de cicle combinat de gas, podria tenir sobre l'entorn natural de Faió, just al costat de l'embassament de Riba-roja. El grup ecologista pretén iniciar d'aquesta manera una campanya de sensibilització contra la construcció de la central amb què Endesa preveu produir uns 800 megawatts, la mateixa potència que tindrà la central tèrmica que Iberdrola també projecta a Riba-roja d'Ebre, només uns quilòmetres a l'est de Faió i ja en territori català. Però aquests projectes no són els únics que les grans companyies energètiques voldrien impulsar al voltant dels embassaments de Riba-roja i Mequinensa, ja que l'empresa Carbonífera del Ebro també preveu aprofitar el carbó i la runa de les mines per tirar endavant una central tèrmica de 37 megawatts. En aquest sentit, també cal tenir en compte el contacte de la mateixa Endesa amb l'Ajuntament de Flix, l'octubre de fa dos anys. L'empresa va precisar que el sondeig s'emmarcava dins de la política d'avaluació de nous emplaçaments per construir-hi centrals elèctriques a partir del 2012, però el projecte tèrmic de Faió ja es troba en tràmit.

El Punt (24-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta