23 de gener del 2006

La declaració d'impacte ambiental del Xerta-Sénia es presentarà a l'Idece

Ja hi ha convocatòria oficial per a la presentació de la declaració d'impacte ambiental del canal Xerta-Sénia. Serà més d'una setmana després de la seua aprovació per part del Departament de Medi Ambient i Habitatge: concretament, el dijous 26 de gener, a partir de dos quarts de sis de la tarda. La presentació de la declaració d'impacte ambiental del nou regadiu del Baix Ebre i el Montsià tancarà un procés llarg, feixuc, complicat i també polèmic, ja que el tripartit ha hagut d'escoltar les contínues advertències de la Plantaforma en Defensa de l'Ebre (PDE), que considera el Xerta-Sénia com una porta oberta per fer un transvasament cap a Castelló. Tan polèmic, que només el debat sobre el Xerta-Sénia ha reviscolat en algun moment el sector de la PDE crític amb el portaveu Manolo Tomàs. A més, cal tenir en compte que la dimissió de l'expresidenta d'ICV, l'ampostina Francesca Valldepérez, es va conèixer just després de l'aprovació de la declaració d'impacte ambiental del Xerta-Sénia, i amb crítiques directes a la política que el Departament de Medi Ambient ha fet a les Terres de l'Ebre, amb l'ecosocialista Víctor Gimeno al capdavant de la delegació territorial.
Però tot això només és una part. La declaració d'impacte ambiental del Xerta-Sénia no es presentarà a la seu territorial de Medi Ambient, a Amposta, ni a la mateixa seu de la Delegació de la Generalitat, al Palau Oliver de Boteller de Tortosa. Coneixerem els detalls de la declaració d'impacte ambiental a la seu de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), un organisme que depèn del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, considerat "terreny del PSC", i que està tocat de mort després del descobriment d'un forat econòmic que ja supera els 960.000 euros. Ja són ganes de remoure la merda per comprovar si ja està seca o encara fa pudor, en lloc de retirar el rètol de l'Idece que hi ha a la façana de l'edifici, perquè ningú se'n recordi que encara està obert... ni vagi a buscar la factura del cartell (llegiu clicant aquí mateix la notícia del Diari de Tarragona de diumenge). Per favor, que algú els assessori millor, perquè a l'oposició tenien més idea.


-Per més informació sobre la declaració d'impacte ambiental del Xerta-Sénia, cliqueu aquí mateix.
-Reacció de la Plataforma en Defensa de l'Ebre sobre el projecte.
-Reacció del grup Ecologistes en Acció de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta