20 de febrer del 2006

Vinallop defensa el camp de golf i els 1.100 habitatges

La pedania tortosina reclama que no es posin entrebancs

L'alcalde pedani de Vinallop, Santiago Forné, va donar suport al projecte de camp de golf, hotel i gran urbanització que promou l'empresa Tortosa Golf Resort. Forné va remarcar que el complex turístic beneficiarà el nucli de Vinallop, on ara viuen uns 400 veïns. La inversió, que podria arribar als 200 milions d'euros, transformarà la rodalia de Vinallop amb 1.100 habitatges, lluny del centenar de xalets previstos inicialment.

Santiago Forné va dir que estava molt sorprès per l'increment del nombre d'habitatges previstos en el projecte de Tortosa Golf Resort. «Em pensava que volien fer-hi un centenar de xalets, i la veritat és que 1.100 habitatges ja són paraules majors», va afirmar. L'alcalde pedani de Vinallop va revelar que el 13 de feber no va ser convocat a la reunió entre la promotora i els portaveus de tots els grups municipals de l'Ajuntament tortosí. Per contra, Forné sí que havia estat convidat a la trobada que fa dues setmanes es va haver d'ajornar. Tot i així, l'alcalde pedani va treure importància a la situació, i va recordar que només Vinallop ha cregut en les bondats del projecte des del començament dels tràmits, quan els propietaris van presentar al·legacions al pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) perquè els terrenys fossin requalificats. «Hem estat informats des que els promotors van contactar amb l'Ajuntament, que primer era una mica reticent al projecte», va destacar Forné.
En aquesta línia, el representant personal de l'alcalde va explicar que els veïns de Vinallop han volgut donar un suport inequívoc a la iniciativa. Segons Forné, els veïns entenen que el projecte els beneficiarà, i que servirà per millorar els serveis del poble. «Sembla que ara el projecte tirarà endavant, però tot depèn que la Generalitat no prorrogui la moratòria que impedeix construir nous camps de golf», va matisar. Forné va insistir que la urbanització i l'hotel seran «molt positives» per a Vinallop, i que oposar-se al camp de golf no té sentit, «al nord de Castelló aproven grans urbanitzacions amb camps de golf, encara que allà no tenen aigua». Segons l'alcalde pedani, el projecte de Tortosa Golf Resort no afectarà «ni les finques ni el sector agrícola» de la zona, sinó que «revaloritzarà» Vinallop. Forné va dir que l'impacte sobre el poble actual serà relatiu, ja que el complex turístic «quedarà apartat». Segons van revelar fonts municipals, l'empresa ja controla unes 100 hectàrees entre els barrancs de Xies i de Sant Antoni.

> Més gran que el projecte de l'Aldea

El complex turístic que Tortosa Golf Resort projecta a la pedania de Vinallop, amb 1.100 habitatges, un hotel i un camp de golf de 18 forats, podria representar una inversió de 200 milions d'euros. Si totes les dades es confirmessin, el projecte de Vinallop seria més important que el de l'Aldea, on l'empresa Fadesa inverteix uns 180 milions per fer-hi un miler d'habitatges, un hotel i una zona esportiva que es podria convertir en camp de golf, si la Generalitat aixeca la moratòria actual. Tortosa Golf Resort ja ha entrat en el registre de l'Ajuntament dos volums de grans dimensions, que contenen el projecte bàsic i un estudi d'impacte ambiental. La promotora, que espera regar el camp de golf amb les aigües de la depuradora que l'Agència Catalana de l'Aigua construeix a Vinallop, també preveu que podrà construir 1.100 habitatges entre xalets unifamiliars, cases aparellades i blocs plurifamiliars. A més, ha promès 400 llocs de treball directes i indirectes, una xifra que coincideix amb els 400 veïns que actualment viuen a Vinallop.

El Punt (20-02-o6)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta