8 de març del 2006

La plataforma de la Terra Alta i Salvem la Mar de l’Ebre anuncien que enduriran les seues accions

La Plataforma en Defensa de la Terra Alta i el col·lectiu Salvem la Mar de l’Ebre van anunciar ahir que han creat una coordinadora per sumar esforços, i que tenen previst endurir les seues accions per evitar una implantació massiva de projectes eòlics. Un dels portaveus, Juli Loras, va sentenciar que les accions aniran «de menys a més», i que les primeres actuacions estaran dirigides a mobilitzar els «militants i activistes» de les plataformes territorials. En aquest sentit, els portaveus de les plataformes només van voler avançar que la primera acció es farà a la població de Corbera d’Ebre, aquest mateix dissabte. Serà una concentració a la plaça de l’Ajuntament corberenc, que començarà poc després de les dotze del migdia. La següent acció es farà a Tortosa, a primers d’abril, i també serà una concentració en una plaça cèntrica. Amb tot, l’acció més «contundent» coincidirà amb l’inici de les vacances de Setmana Santa i es farà a la població de Gandesa, aprofitant que molts turistes del nord de l’Estat utilitzen les carreteres de la Terra Alta per arribar a llocs de la costa com Salou o Sant Carles de la Ràpita. En aquest sentit, Loras no va concretar si la coordinadora de plataformes pretenia realitzar un tall de carreteres com a mesura de protesta.
Per la seua banda, un dels portaveus de la plataforma de la Terra Alta, Jordi Lluch, va instar la gent de la Ribera d’Ebre a què s’informin dels projectes eòlics que estan a punt d’arribar a la seua comarca. «La gent dels pobles de la Ribera d’Ebre s’ha de preparar, perquè els seus projectes també són una barbaritat», va advertir Lluch abans d’animar-los a informar-se dels projectes a través dels seus ajuntaments, però també a mobilitzar-se i a coordinar-se amb les plataformes. «Aixecarem el territori», va anunciar Loras, que també va demanar la dimissió o el cessament del conseller d’Indústria per les seues declaracions contràries als postulats proteccionistes.

La coordinadora vol tenir veu i vot

La nova Coordinadora de Plataformes en Defensa del Territori contra la Massificació Eòlica va valorar molt positivament el compromís del conseller primer, Josep Bargalló, en favor d’una normativa eòlica. Amb tot, el portaveu Jordi Curto va reclamar que les plataformes tinguin veu i vot en el procés de regulació, i que s’apliqui una moratòria per evitar l’arribada de nous projectes. D’altra banda, el portaveu de Salvem la Mar de l’Ebre, Ramon Cruelles, va reclamar que es fixi d’una vegada la data i un calendari per celebrar la consulta popular sobre el parc eòlic marí, tal com va aprovar l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita al desembre. A més, Cruelles va lamentar la poca informació d’una visita recent de l’alcalde, Miquel Alonso, a Madrid.

El Punt (08-03-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta