6 d’abril del 2008

La segona dimissió de Salvadó

Dos anys després, la sala d'actes del Palau Abària de Tortosa podria ser l'escenari de la segona dimissió del delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó. El 12 de maig del 2006, la causa de la renúncia de Salvadó i de la resta de directors territorials d'ERC va ser la polèmica per l'Estatut i el trencament del primer tripartit. Ara la causa seria que tirés endavant el transvasament del Segre com a solució per afrontar la falta d'aigua a l'àrea de Barcelona. De fet, Salvadó ja ha comunicat a Carod-Rovira que marxarà cap a casa. Els directors territorials d'ERC li donarien suport i també marxarien amb ell.
Salvadó va aconseguir un veritable cop d'efecte dijous al matí, quan la portada del diari El Punt anunciava que el delegat de la Generalitat dimitiria si l'executiu català impulsava la connexió temporal del Segre amb el riu Llobregat. El dia abans, el conseller Baltasar havia admès que havia amagat el transvasament del Segre per la proximitat de les eleccions, i havia anunciat que el govern també estudia transportar aigua amb tren. Fins aquell moment, Salvadó s'havia mostrat molt prudent a l'hora de parlar del Segre o de la possible recuperació de la interconnexió de xarxes, i la realitat és que la falta de comunicació entre Barcelona i Tortosa va provocar que el delegat a l'Ebre quedés en evidència el 18 de març. Així, mentre Salvadó assegurava al territori que la Generalitat no havia fet «ni cap encàrrec ni cap estudi» sobre possibles captacions de l'Ebre o del riu Segre, el conseller Joaquim Nadal admetia per primer cop que el govern català estudiava la viabilitat de fer una actuació en cas «d'extrema necessitat». Després, el conseller Baltasar ja va confirmar obertament el projecte, que Salvadó havia atribuït a «especulacions» dels grups de l'oposició. Això va fer que tant Salvadó com ERC comencessin a desconfiar de les veritables intencions de Medi Ambient. De fet, els republicans van reunir-se dijous sant, i després de Pasqua van emetre un comunicat en què criticaven obertament la gestió d'ICV al capdavant de la conselleria. «No han preparat el país per afrontar una situació absolutament previsible», sentenciava la nota emesa per la regional d'ERC.
Amb tot, ERC no és l'únic partit de l'Ebre que s'ha revoltat contra els plans de la Generalitat. ICV va refermar, també dimecres, la seua adhesió al Compromís per l'Ebre, el document que el PSC, ERC i ICV van signar l'any 2003 amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre. Així, els ecosocialistes van rebutjar el transvasament del Segre i la interconnexió de xarxes. Només el PSC ebrenc ha evitat qüestionar la política hidrològica del govern, i dilluns podria donar suport a una interconnexió d'emergència.

El Punt (6-Abril-2008)

Més informació a El Punt:
-Aigües tèrboles
-ERC crea una comissió per seguir la «crisi de l'aigua»
-Primers expedients sancionadors a Tiana
-Manifestació a Lleida
-L'Estat aposta pels «excedents» dels regants
-CiU demana quina és la posició de Montilla
-Abans de sis mesos
-D'esquena al sector agrari

36 comentaris:

  1. Aquest blog fa un tuf protripartit que fa por. Sembla un noticiari del tripartit, minimitzant les seves cagades monumentals i accentuant les notícies negatives respecte la oposició.
    Hi ha a Catalunya algun periodista que no sigui bolañista?

    ResponElimina
  2. En canvi tu no fas tuf proconvergent.

    ResponElimina
  3. No us capfiqueu; que aquesta nova dimisió no respon a criteris politics...que també. La manera de presentar-la i vestir-la es una oportunitat que no pot perdre...

    ResponElimina
  4. Qui és Castelló ?

    ResponElimina
  5. Ara a buscar al suport majoritari i a convertir-se amb un "mártir" de la causa de l'aigua...!!!
    Molt bonic!!

    ResponElimina
  6. De lo perdido saca lo que puedas...Que va a ser muy poco...

    ResponElimina
  7. 12:31

    Miquel Castelló, Regidor de l'Ajuntament des de fa vint anys, ha estat diputat provincial, conseller comarcal del Baix Ebre, vice-president de l'IDECE i recentment delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

    ResponElimina
  8. De Roquetes vinc..., a Tortosa baixo !

    ResponElimina
  9. Los que te quieren te invitarán al harakiri...Imagina el resto..

    ResponElimina
  10. Castelló no serà de CIU ?

    ResponElimina
  11. 12:38 i 12:41

    Parlà amb Català, tortosi ó valencia , vinga fes un esforçet!

    ResponElimina
  12. Tripartit= Tres vegades partit..Ja només en queda una....
    T'ha gutao mi catalan ?

    ResponElimina
  13. 12:00

    No seràs tú el president Montilla...... ?

    ResponElimina
  14. 12.44 es del psc

    ResponElimina
  15. ja està be de criticar aquests blog, si no us agrada no el mireu.
    Però no diguessiu si es de CIU de tripaertit, del PP,...

    ResponElimina
  16. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  17. I què diu l'alcalde? I què diu Sabaté? Sobretot este últim, gran beneficiari polític de la passada lluita contra el PHN, hauria de donar la cara d'una vegada.
    En quant a Bel, jugant a la P***ta ramoneta, a vere-les venir. Quin poc valor que demostra!Hauria de recordar que es deu a la ciutadania que el va posar en el seu càrrec, i no a lo que li diguen los gerifaltes del seu partit.

    ResponElimina
  18. Al anónim de les 2.02 PM:
    La teva ingenuitat, bona fe o ignorància t'honora com persona..I un consell :No et dediquis mai a la politica que sortirás escaldat..

    ResponElimina
  19. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  20. Se nota molt que heu aterrat els dimingueros del messenger.

    ResponElimina
  21. A les Terres de l´Ebre, no hi ha cap partit politic que pinti res:ni PSC, ni CIU ,ni ERC ,ni PP i tampoc ICV tots son VIRTUALS a les Terres de l´Ebre l´ùnic que es REAL es un liquid " AIGUA "

    Ara ja podeu continuar dien rucades.

    ResponElimina
  22. Crido:
    QUE DIMITEIXI PER L'EBRE, QUE LO DEL SEGRE HA SIGUT NOMÉS UNA MANIOBRA, UNA ENGANYIFA A LA QUE TOTS JUGUEN UN PAPER: "El bueno, el feo y el malo".
    Però l'objectiu és el mateix: "L'aigua del tram baix de l'Ebre", especialment el minitransvasament!
    Torno a cridar:
    POLÍTICS TITELLES! NOMÉS VOS DEFENSEU A VATROS.

    ResponElimina
  23. PUTA VIDA LA DEL POLÍTIC!

    ResponElimina
  24. “PUTA VIDA LA DEL POLITIC”

    Al principi de la democràcia els primers alcaldes i regidors treballaven pel poble i la majoria hi perdien diners, perquè les hores que no anaven a la seva feina habitual les deixaven de cobrar. Com que aquesta situació era injusta es varen estipular pagues compensatòries, dedicacions parcials fins que va arribar la professionalització del càrrec. Un va començar a cobrar X, el seu succesor 2X, el següent 3X i així succesivament fins ara que la progressió ja és geomètrica.
    No només als Ajuntaments: Consells Comarcals, Diputacions, Govern de la Generalitat amb les seves Delegacions, Gobierno de España amb les seves Delegacions, Parlament de Catalunya, Congrés i Senat de Madrid i segur que encara me’n deixo. Us podeu imaginar amuntegats tots els diners que cobra de més aquesta gent que tira de veta, moltes vegades amb més d’un sou, per no fer gaire res més que escalfar una cadira o gastar GASOLIA anant amunt i avall a lluir el càrrec? N’hi hauria un bon feix, més que suficient per millorar les condicions de vida de tota aquella gent que ha d’ajupir l’esquena per només guanyar el salari mínim.

    ResponElimina
  25. Hi ha polítics qe dediquen més de 12 hores diàries a la seva feina, caps de setmana inclosos. Això no ho dius?

    ResponElimina
  26. Em sobta que en el teu blog no parlis d’un fet de primeríssim ordre com es el fet de que la Central Nuclear d’Ascó hagi vertit al aire, suposadament dintre del mes de Novembre, residus radioactius.
    El fet es mes greu del que ens pensem ; mes tenint en compte que no ha sortit a la llum publica fins que Narbona i de la Vega varen parlar de l’Ebre com mesura per pal•liar la sequera d’aigua de boca a Barcelona. Les medicions que es publiquen son del tot contradictories. Mentre la ANAV parla de 0,00001 curies, Greenpeace parla de 5 curies de radiació.
    L’obscurantisme en que han estat tractats els fets es evident, i el CSN no ha estat a l’alçada de les circumstancies.
    Et proposo un debat obert al teu blog
    Gracies

    ResponElimina
  27. A mi, per dedicar les hores que corresponen al meu ( minso) sou, a l'empresa no em diuen res, nomes m'ho dirien si no fos aixi, Els politics, amb mes rao, podem esperar del poble que tampoc se'ls digue res pel temps que hi dediquen, es voluntari.
    Reconec, no obstant, la demagogia que amaga aquests tipus de comentaris com el de mes amunt, pero, a pesar de que sempre m'he caracteritzat per defensar als que es dediquen a la cosa publica ( a tots )no se que passa que cada vegada estic mes prop d'aquest pensament.
    M'agradaria molt no tindre gens de rao.

    ResponElimina
  28. Approfito contestar al anónim de les 6:53 PM:Treballar no es sinónim de productivitat. I ara per ara per ara de productivitat dels nostres politics en general...POCA

    ResponElimina
  29. Mc calan, dichosos los ojos....
    A veure si ho entenc: uns que si le negativa de Madrid al transvasament del Segre es com a cortina de fum per desviar l'atencio i captar-la finalment de l'Ebre, els altres que si per interessos politics ( De la Vega es va presentar per Valencia) i ara, si no ho entes malament, s'insinua que surt la noticia de Asco per a poder justificar posteriorment el tema Segre? per no hagafar l'aigua mes avall d'Asco?
    Maquiavel al vostre costat era un aprenentet.

    ResponElimina
  30. Ja veig que la teva capacitat de lectura "comprensora" encara es una mica fluxa..Reciclat!

    ResponElimina
  31. "El PP llama a la 'tranquilidad' ante el escape de partículas radiactivas de la central nuclear de Ascó (Tarragona)"
    A mi les recomanacions del PP mai m'han tranquilitzat...

    ResponElimina
  32. Mc calan i l´altre

    Conspirar , del llatí conspirare , que vol dir "respirar junts, els últims anys han pres embranzida tota mena de teories de la conspiració , unes tories que no disposen de proves concloents, però sí de legions de fans , i massa sovint , d´altes dosis de confabulació.

    Resumin ICV , ha demanat a Greenpeace, que tragui el tema d´Ascó que és força vell i controlat , per fer força a lo del Segre aigües amunt i no la agafin de Xerta , per presionar a favor sobre la seva proposta del Segre.

    Fum , fum i més fum, demá donaran ordres al President desde Madrid .

    Politica pura i dura .

    ResponElimina
  33. mc calan, vost es massa viu per a la clientela de la Marfanta. La seva prepotencia i pedanteria nomes es comparable a la seva falta d'humilitat.
    Si vol donar lliçons, vagi als forums de la universitat.

    ResponElimina
  34. Molt be Lluis !

    ResponElimina
  35. Celebro que la meva intervenció no li hagi passat desapercebuda...

    ResponElimina
  36. Tots els polítics ebrencs haurieu de dimitir si tira endavant el transvasament!
    Però clar, si les direccions polítiques us diuen que prendre l'aigua del Segre no és transvasar aigua de l'Ebre, i a sobre us ho creieu, ja teniu excusa!

    Doncs a mi no em val, i jo sóc el que us he de votar a les properes eleccions, no ho oblideu!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta