27 de març del 2006

Tortosa eleva l’esquelet del pavelló

Les obres del recinte firal entren en una etapa decisiva i d’aquí a pocs dies començarà la segona fase

Una estructura imponent de formigó i ferro ja domina completament el paisatge de l’horta del Pimpí, el sector del barri de Remolins en què l’Ajuntament de Tortosa construeix el nou pavelló multiús del recinte firal de la ciutat. Les obres del pavelló han entrat ja en una fase decisiva, i s’espera que en els pròxims dies l’arquitecte argentí Mario Corea visiti els treballs per supervisar la construcció de la coberta de la instal·lació. L’espectacularitat de les obres fa que moltes persones vagin a l’horta del Pimpí per contemplar el treball de les grues o fins i tot per fotografiar el caràcter monumental de la construcció, que es convertirà en un referent de les Terres de l’Ebre. Les obres del nou pavelló podrien estar enllestides, amb un accés provisional, abans de final d’any.

L’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va confirmar que les obres del pavelló multiús de Remolins segueixen un bon ritme d’execució i que ha rebut nombroses felicitacions per haver tirat endavant «un edifici que sens dubte serà molt singular». L’horta del Pimpí ha tornat a l’epicentre de l’actualitat durant els últims dies, ja que l’Ajuntament, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Departament d’Universitats han acordat emplaçar el campus de les Terres de l’Ebre als terrenys del parc de la Fira. La construcció del campus en els terrenys que actualment ocupa el recinte lúdic de Les Carpes del Riu revalorarà especialment el projecte del pavelló firal i poliesportiu, que costarà uns 6,7 milions d’euros. Una inversió que es completarà amb els 15 milions d’euros que costarà la primera fase del campus universitari, i potser amb els 20,4 milions que podria necessitar el futur pont nou de la ciutat, el de Remolins. Tenint en compte els tres projectes, el sector de l’horta del Pimpí podria acumular una inversió superior als 42 milions d’euros en pocs anys.
«Sens dubte, el tercer pont viari sobre l’Ebre serà la cirera del pastís», va admetre Sabaté, més convençut que mai de les opcions que té Tortosa per aconseguir el finançament per al pont. L’alcalde va recordar que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ja redacta el projecte i que ja s’ha posat en contacte amb el Ministeri de Foment per lligar una entrevista a Madrid. Sabaté va recordar que el recinte firal, el campus de la URV i el tercer pont són tres projectes que responen a un model de ciutat que busca recuperar la centralitat del nucli històric, un model que va començar a forjar-se fa més de deu anys, quan l’alcalde ocupava l’àrea d’Urbanisme i dedicava el matí dels dissabtes a dissenyar el creixement urbà amb un grup d’arquitectes i experts. «Treballàvem desinteressadament i fèiem una veritable pluja d’idees, que ara dóna resultats», va dir Sabaté.

> Connectar el recinte i el campus

L’alcalde de Tortosa va destacar el caràcter monumental que l’arquitecte argentí Mario Corea va saber imprimir al projecte del pavelló, que tindrà uns 7.500 metres quadrats. Joan Sabaté va detallar que l’arquitecte tornarà a Tortosa en els pròxims dies, per supervisar la construcció de la coberta, que hauria d’estar enllestida cap al maig. De fet, Corea ja va anunciar al novembre que les obres avançarien molt durant el primer trimestre d’enguany. L’arquitecte també va parlar de connectar el recinte firal amb el parc en què ara s’emplaçarà el campus de la URV, a través d’un conjunt de passarel·les per damunt de la riera de Remolins. Sabaté va remarcar el prestigi de Corea, que també ha dissenyat la futura pista d’atletisme coberta de Sabadell. De fet, el projecte formarà part d’una exposició sobre arquitectura espanyola contemporània que prepara el MOMA de Nova York.

El Punt (27-03-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta