22 d’abril del 2006

La PDE debat avui la nova línia d’actuació contra els nous regadius i el minitransvasament

La Cambra de Comerç de Tortosa és l’escenari de la vuitena assemblea general

La sala d’actes de la Cambra de Comerç de Tortosa serà avui al vespre l’escenari de la vuitena assemblea general de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). Més de dos anys després de l’última assemblea general, el moviment social té l’objectiu d’alertar els ciutadans de les noves amenaces per al riu. Així, la PDE preveu aprovar el nou calendari de mobilitzacions contra els grans embassaments, els nous regadius o les obres per reforçar el minitransvasament al Camp de Tarragona.

«Tenim molt clar de què hem de parlar a la vuitena assemblea general, perquè hem d’explorar quina és la situació de l’Ebre dos anys després de la derogació del gran transvasament», va afirmar ahir Manolo Tomàs. En aquesta línia, el portaveu de la PDE va avançar que l’assemblea general estarà estructurada perquè parlin quatre activistes i quatre membres de la comunitat científica, que alertaran els ciutadans de les Terres de l’Ebre dels nous projectes que amenacen el riu. Així, noms com Antonio Estevan, Luis Solana, Jordi Sabat, Carles Ibáñez o Pedro Arrojo parlaran dels possibles efectes nocius de projectes com el canal regadiu Xerta-Sénia, els nous regadius dels Monegros, els grans embassaments previstos a la capçalera del riu, o les obres de reforçament del minitransvasament. De fet, la PDE preveu establir la nova línia d’actuació del moviment social, així com el calendari de possibles mobilitzacions, amb l’objectiu d’aturar o modificar els diferents projectes. «Serà un acte clàssic de la PDE, en què analitzarem la situació del minitransvasament, dels grans embassaments i dels nous regadius, per tot seguit plantejar possibles accions», va concloure Tomàs.

> No malbaratar l’èxit de la gent

L’assemblea començarà a dos quarts de vuit del vespre a la sala d’actes de la Cambra de Comerç. El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va detallar que reservaran un espai perquè qualsevol dels assistents puga opinar o preguntar els seus dubtes als científics. Amb tot, Tomàs va advertir que durant l’acte només es debatran els temes previstos a l’ordre del dia. El missatge és tota una declaració d’intencions als membres del sector crític, que ja van advertir que no assistirien a l’assemblea perquè acusen el sector partidari de Tomàs d’apropiar-se indegudament el nom i els comptes de la PDE. De fet, l’esperit de «refundació», resistència i reconciliació interna de la setena assemblea general ja queda molt lluny. El 21 de febrer del 2004, els dos sectors de la PDE van fer un esforç per plantar cara a les primeres pedres i les expropiacions electoralistes del govern del PP. «Si ara no som capaços d’afrontar les amenaces conjuntament amb la gent de tota la conca, malbaratarem quatre anys de mobilització i èxits», va dir Tomàs.

El Punt (22-03-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta