5 d’abril del 2006

Tortosa enllesteix el pla de millora de carrers i camins, que enguany preveu invertir 200.000 euros

Les prioritats són Codonyers, Portal de Remolins i Llarg de Sant Vicent

La regidora de Serveis, Dolors López, va detallar ahir que l’Ajuntament de Tortosa ja té a punt el pla de millora dels carrers i camins rurals, que enguany ja podria invertir uns 200.000 euros. López va advertir que la disponibilitat pressupostària condicionarà les actuacions, però va avançar que esperen diferents subvencions. En qualsevol cas, la regidora va anunciar que les primeres intervencions es faran al camí dels Codonyers, al carrer Portal de Remolins i al carrer Llarg de Sant Vicent.

El condicionament del carrer Llarg de Sant Vicent, amb una valoració de 43.000 euros, és l’actuació prevista per enguany que acumula un pressupost més elevat. La regidora de Serveis, Dolors López, va explicar ahir que també seran importants els costos de les intervencions al camí dels Codonyers, amb uns 27.000 euros, i al carrer Portal de Remolins, amb uns 11.500 euros. «Sabem perfectament quines són les necessitats de millora al nucli urbà i a les pedanies, però la disponibilitat pressupostària ens condiciona a prioritzar determinades actuacions», va remarcar López. La regidora de Serveis va precisar que la majoria de les millores necessàries en carrers i camins rurals estan «programades i amb la corresponent valoració econòmica», i que l’Ajuntament s’ha presentat a diferents convocatòries perrebre ajuts de les administracions superiors.
En aquesta línia, López va detallar que enguany han previst executar diferents millores al camí dels Còdols, al camí de Prades i al camí del Mig, i a l’últim tram del camí que va de Mig Camí fins al coll de l’Alba. «També volem millorar el camí de la Galera, a Vinallop, i els camins de les Barberanes i de Codines de Coleto, als Reguers», va afegir López. A més, la regidora va matisar que les actuacions al nucli antic estaran incloses al pla integral de la llei de barris. Pel que fa als carrers, López va recordar que l’àrea de Serveis i l’àrea d’Urbanisme preveuen executar diferents millores en col·laboració amb Carreteres de la Generalitat. Així, els pròxims dos anys es podrien fer obres a l’avinguda de la Generalitat, avinguda Felip Pedrell, antiga carretera de València i carretera de Tortosa a Roquetes. De fet, la regidora també va remarcar que els ajuntaments de Tortosa i Roquetes col·laboraran en el condicionament de la carretera d’accés al port de Caro, que executarà Medi Ambient. En aquest sentit, els alcaldes Joan Sabaté i Mariano Gil van presentar ahir el pressupost de la mancomunitat pel 2006.

> Actuacions a Caro i carretera de Jesús

L’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, i el de Roquetes, Mariano Gil, van presentar ahir al vespre el nou pressupost de la mancomunitat, que enguany superarà els 366.000 euros. Sabaté va concretar que la partida més important seran els 230.000 euros que la mancomunitat aportarà per cofinançar el 40% del projecte per condicionar la carretera d’accés al port de Caro, que impulsa el Departament de Medi Ambient i Habitatge. Gil va recordar que l’obra ha estat molt demandada pels propietaris de la zona del Port i també pels usuaris del parc natural, i que els treballs podrien començar a l’estiu. Amb tot, Sabaté va avançar que tornaran a fer una actuació provisional per solucionar els desperfectes que els últims aiguats han provocat en el ferm de la carretera. La mancomunitat també va aprovar la redacció del pla especial de la zona urbana dels Ports, que costarà 72.000 euros, així com una modificació de 27.000 euros en el projecte de reforma integral de la carretera entre el nucli urbà Roquetes i el nucli de Jesús.

El Punt (05-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta