10 de maig del 2006

El pacte de govern de Tortosa incloïa l’enderrocament del velòdrom

Lahosa afirma que no pensa dimitir

El regidor d’Esports, Sisco Lahosa (ICV), va recordar ahir que el pacte de govern de Tortosa incloïa l’acceptació de l’enderrocament del velòdrom municipal. Lahosa va lamentar que el portaveu del grup independent, Josep Maria Franquet, s’haja desmarcat del compromís, i va confirmar que no té cap intenció de renunciar al càrrec.

Lahosa va recordar que la reforma integral de les instal·lacions esportives no és un projecte exclusiu de l’àrea d’Esports, sinó de tot el govern municipal. De fet, el regidor va lamentar que el portaveu d’Independents per l’Ebre (IPE), Josep Maria Franquet, no haja respectat un dels punts del pacte de govern signat amb el PSC i ERC després de les eleccions del 2003. «Al pacte hi havia dos punts inqüestionables: l’emplaçament del pavelló firal i l’enderrocament del velòdrom per construir el centre lúdic i comercial», va remarcar. Lahosa va afegir que el velòdrom anava a terra i que en cap moment es restituïa per un altre, i que ni Franquet ni el portaveu d’ERC, Lluís Martín, ara a l’oposició, van manifestar-s’hi en contra. De fet, el regidor va admetre que la divisió al govern posa en risc la construcció del nou «centre d’aigua i salut» a l’espai que ara ocupa el velòdrom. Així, a l’oposició de CiU, ERC i PP, ara caldria afegir-hi el canvi de posició d’IPE i de l’UPE de Vicent Lluesma, que al patronat municipal d’esports sí que havien avalat l’enderrocament del velòdrom. Lahosa també va afirmar que confia en el suport de l’altra regidora d’ICV, Jana Muñoz, per tirar endavant el projecte.
D’altra banda, sobre el compromís de diàleg assolit dilluns entre l’alcalde i els portaveus de la Plataforma Salvem lo Velòdrom, Lahosa va confirmar que seran «flexibles». «Obrirem una tanda de converses amb totes les entitats esportives, perquè puguin conèixer quin és el nostre projecte, que volem que siga el millor possible per a Tortosa», va precisar. En aquest sentit, el regidor d’Esports va reiterar que ja tenen gairebé a punt el plec de condicions que regirà el concurs públic per adjudicar la construcció i la gestió de les noves piscines i la resta d’instal·lacions d’aigua i salut, així com del pàrquing subterrani de la plaça de l’Estadi. «El que no podem permetre és que 300 persones entrin al ple i interrompin la sessió, per qüestionar dos anys i mig de feina, de model esportiu i de projecte, mentre que ahir a la piscina hi havia 1.500 persones més, que també reclamen unes instal·lacions dignes», va lamentar. Lahosa va afirmar que confia en el bon criteri de les entitats esportives de la ciutat, que sabran entendre les bondats del projecte que han dissenyat les àrees d’Urbanisme i d’Esports. El regidor va dir que estava molest per la manera que la Plataforma Salvem lo Velòdrom va interrompre el ple, i va afegir que no dimitirà. De fet, Lahosa va avançar que el govern estudia emprendre algun tipus de mesura legal, ja que la plataforma hauria pogut cometre un delicte d’alteració de l’ordre públic.

El Punt (10-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta