9 de maig del 2006

La plataforma interromp el ple de Tortosa i aconsegueix un indult per al velòdrom

L’alcalde es compromet a consensuar la reforma de les instal·lacions esportives amb tots els sectors implicats

Més de 200 persones van aplegar-se ahir a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa, amb motiu de la concentració que havia convocat la plataforma Salvem lo Velòdrom. La manifestació va desenvolupar-se amb tota normalitat, i un medallista de ciclisme en pista, Josep Antoni Escuredo, va ser l’encarregat de llegir un escrit en què la plataforma instava l’Ajuntament a construir les noves instal·lacions d’aigua i salut, però sense haver de sacrificar el velòdrom. Amb tot, la sorpresa va produir-se quan mig centenar de persones van decidir pujar a l’ajuntament i ocupar el saló de sessions. Els xiulets i crits contra el regidor d’Esports i contra l’alcalde van provocar que el mateix Joan Sabaté decidís suspendre el ple durant gairebé una hora, per poder reunir-se amb la plataforma.

La protesta de la plataforma Salvem lo Velòdrom va provocar que l’alcalde de Tortosa hagués de suspendre el ple d’ahir durant gairebé una hora. Mig centenar de persones van prendre el saló de sessions, i la policia local també va haver d’impedir l’entrada de més gent, per evitar aglomeracions. Els manifestants, que inicialment pretenien entregar el seu document als portaveus de tots els grups municipals, van començar a xiular i van acabar demanant la dimissió de l’alcalde i del regidor d’Esports, Sisco Lahosa (ICV). De fet, fins ahir Lahosa havia estat el membre del govern de Joan Sabaté que més clarament havia apostat per tombar el velòdrom, en el marc de la reforma integral de les instal·lacions esportives de l’estadi municipal. Després de demanar silenci en diferents moments i fer algunes crides a l’ordre, l’alcalde va decidir parlar uns minuts amb el portaveu de la plataforma Salvem lo Velòdrom, Adolfo Giné. Així, amb l’objectiu de poder desencallar la situació, Sabaté va acordar suspendre el ple durant cinc minuts, i va convocar una reunió d’urgència entre els representants de la plataforma i els portaveus de tots els grups municipals.
Amb tot, els cinc minuts es van convertir en gairebé una hora. Quan va obrir-se la porta del saló verd de l’Ajuntament, Sabaté va refermar el «compromís de diàleg» del govern municipal, i va anunciar que només aplicaran la solució que surti de la roda de contactes que durant el mes de maig establiran amb tots els sectors implicats. «La decisió d’enderrocar el velòdrom encara no estava presa», va recordar Sabaté. «No tinc cap interès de tombar el velòdrom, sinó de reformar les instal·lacions esportives de la ciutat», va afegir-hi. Amb tot, Sabaté va lamentar les formes «poc democràtiques» amb què la plataforma va forçar la interrupció del ple d’ahir.

>Satisfacció dels ciclistes i l’oposició

«La majoria dels portaveus dels grups municipals ens donen suport en la defensa del velòdrom, perquè diuen que hi ha altres indrets per poder construir les noves piscines», va valorar el portaveu de la plataforma Salvem lo Velòdrom, Adolfo Giné. El portaveu va destacar el compromís de diàleg de l’alcalde, però va lamentar que el regidor d’Esports no s’haja volgut reunir amb la plataforma en els últims mesos. «Sabaté ens ha demanat un mes de temps i hi estem d’acord, perquè nosaltres no volem anar en contra de ningú, sinó a favor de l’esport», va concloure. Giné es veia força satisfet pel poder de convocatòria de la plataforma, que ahir va rebre el suport de membres destacats de la societat civil, com el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), Manolo Tomàs, i el secretari general de la UGT al territori, Wilfredo Miró.
En la manifestació també es van poder veure militants del PSC i ICV, però sobretot de CiU i ERC, formacions que havien animat els seus membres a participar en l’acte. De fet, ERC va repartir entre els manifestants còpies de la seua moció per forçar una votació sobre el velòdrom, i que Joan Sabaté havia decidit deixar fora de l’ordre del dia. «L’alcalde no havia permès que la nostra moció entrés a l’ordre del dia, i amb això estava dient als ciutadans que l’única manera que tenia la gent de modificar la situació era manifestant-se», va afirmar el portaveu municipal d’ERC, Lluís Martín. «Ha estat una situació lamentable però previsible», va afegir Martín, que va recordar que els grups municipals són també la garantia per fer arribar les iniciatives dels ciutadans al ple. També va manifestar la seua «satisfacció moderada» el portaveu de CiU, Ferran Bel, pel que va definir com «una nova rectificació» en l’acció de govern de Sabaté. «Ara el principal damnificat serà el regidor d’Esports, com ja vam vaticinar nosaltres», va sentenciar Bel.

El Punt (09-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta