17 de maig del 2006

Tortosa proposa passar l'estiu en remull (inclou vídeo)

L’oficina de turisme de l’Ajuntament de Tortosa va presentar ahir la proposta turística Viu lo riu , una nova activitat que pretén que els visitants coneguin la ciutat des de l’interior del riu Ebre. La primera de posar a prova la proposta va ser la regidora de Turisme, Dolors López, que no va dubtar a vestir roba còmoda per baixar remant des de Xerta fins a Tortosa. De fet, Viu lo riu consisteix en un recorregut en barca Ebre avall, des de l’embarcador de Xerta fins a Tortosa, amb l’acompanyament d’un guia turístic que va explicant als visitants les característiques principals del paisatge natural del riu: el desbordant bosc de ribera, les platges fluvials, les illes de l’Ebre i la fauna de la zona. El que ens sorprèn, per tant, és que la idea no s’haja posat en pràctica fins ara, i més tenint en compte l’efervescència de l’interès per l’Ebre que va provocar la mobilització contra el transvasament. Encara que potser va ser això, només: efervescència.
Turisme de Tortosa preveu realitzar les sortides de Viu lo riu cada dissabte durant els mesos de juny, juliol i agost. En la prova d’ahir, al marge de la regidora tortosina també van participar els responsables de les oficines d’informació turística de diferents poblacions del territori, membres del Patronat de Turisme de la Diputació i personal d’empreses privades, sobretot del sector hoteler. Els participants van explicar que hi ha una certa demanda entre els visitants per conèixer l’Ebre des de dins, així com per tenir l’assessorament professional d’un guia. De fet, el trajecte de Viu lo riu també inclou una parada a Aldover per esmorzar, així com una explicació històrica de Tortosa i els edificis més representatius de la seua façana fluvial. Així, mentre els visitants recuperen la sensibilitat als braços (des de Xerta a Tortosa hi ha un bon tros, sobretot si no estàs acostumat a remar), el guia dóna quatre pinzellades sobre l’antic escorxador, la catedral, el castell de la Suda, l’església del Roser, els ponts o el mercat municipal. Com va dir la regidora de Turisme, potser el més interessant de Viu lo Riu és que permet tenir una visió diferent de la ciutat i el seu patrimoni, alhora que gaudeixes de la natura i d’alguns dels racons més interessants de l’Ebre, mentre practiques esport, prens el sol i fas salut. Amb tot, el problema principal és que no tothom estarà disposat a remar durant tot un matí, per molt bé que els vulguis vendre el producte. Hi haurà turistes que els agradarà molt baixar per l’Ebre amb unes embarcacions molt semblants a les que feien servir els antics navegants riberencs, però d’altres preferiran un passeig menys cansat, en una embarcació de motor... La proposta és ideal per a un grup d’amics que vulguin passar una bona estona, però un turisme de tipus familiar difícilment podrà afrontar l’esforç físic. Sort, això sí, del menú del Llaguter, que serveix per recuperar forces, però que evidentment no està inclòs als 10 euros per persona que costa la baixada remant. El preu inclou, això sí, el transport en autocar fins a Xerta, una degustació gastronòmica, el descens pel riu en muleta, el servei de guia, una visita a la catedral i l’assegurança d’accident. Pel mateix preu, també podríem proposar que els visitants matessin unes quantes mosques negres (la veritat és que ahir no vam veure cap rastre de la plaga) i que netegessin el riu d’algues i de brossa. Tots sabem d’altres iniciatives turístiques en què la gent de ciutat se’n van al món rural i paguen morterades per treballar en granges o netejar boscos... Per què no aprofitem els turistes i que ens netegin el riu? Per les vores hi ha abocaments de runa, brossa, restes de troncs arrossegats pel corrent i algues.

El Punt (17-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta