17 de juny del 2006

Rebuig unànime del Consell Comarcal del Baix Ebre al parc eòlic marí de l’Ametlla de Mar

El ple aprova la línia per proveir d’electricitat el polígon Catalunya Sud

Tots els grups del Consell Comarcal del Baix Ebre van aprovar ahir una moció que rebutja el parc eòlic marí que l’empresa Explotaciones Ecológicas del Viento SL ha projectat a 500 metres de les cales de l’Ametlla de Mar. La iniciativa era subscrita per CiU, el PP, ERC, FIC i el conseller independent Xavier Alegret, però finalment el PSC també es va adherir a la proposta. A més, el Consell va iniciar l’expedient d’una línia de mitja tensió per proveir d’electricitat el polígon Catalunya Sud.

El Consell Comarcal del Baix Ebre demanarà als governs de l’Estat i la Generalitat que no autoritzin la construcció de parcs eòlics marins davant la costa de l’Ametlla de Mar ni del conjunt del litoral de les Terres de l’Ebre. D’entrada, tots els grups comarcals, excepte el PSC, van subscriure la moció, que alerta de les afectacions negatives que els divuit aerogeneradors podrien tenir sobre el turisme, la pesca i l’ecosistema marí de l’Ametlla de Mar. El nou portaveu del PSC, José Martín, va afirmar que no havien subscrit la moció unitària per «falta de documentació», però va puntualitzar que donaven suport a la iniciativa perquè l’expedient de la promotora eòlica presentava «tot tipus de desgavells». Martín, que va afegir que instal·lar un parc eòlic marí a l’Ametlla de Mar era «improcedent», va apuntar que el PSC sí que podria estar a favor del parc eòlic projectat davant les costes del Delta, amb 144 aerogeneradors. Per la seua banda, el president comarcal, Ferran Bel (CiU), va valorar molt positivament que el Consell, una institució «pionera» en l’impuls de la producció eòlica, rebutgés ahir el projecte de parc marí, «perquè és una barbaritat».

> El vot «preventiu» de Camarles

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar inicialment el pla especial de la línia de mitja tensió que portarà l’electricitat al polígon industrial Catalunya Sud. L’aprovació va fer-se d’acord amb el projecte que ha redactat l’Institut Català del Sòl i que preveu la construcció d’una línia de mitja tensió que travessarà els termes municipals de l’Ampolla, Camarles, l’Aldea i Tortosa. El president comarcal, Ferran Bel, va recordar que el Consell del Baix Ebre és el que té les competències per tramitar els projectes urbanístics supramunicipals. «Ara és prioritari iniciar l’expedient, perquè no podem tenir el polígon Catalunya Sud sense subministrament elèctric, i durant el període d’exposició pública els ajuntaments i els particulars afectats presentaran les al·legacions», hi va afegir. De fet, els dos consellers comarcals de Camarles, Jordi Gil (CiU) i Tomàs Queralt (ERC), van ser els únics que hi van votar en contra amb caràcter «preventiu», ja que el traçat actual de la línia podria perjudicar el seu poble. Gil i Queralt van advertir que el terme de Camarles ja és travessat per molts serveis i que una altra infraestructura podria hipotecar-ne el creixement.

El Punt (17-Juny-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta