3 de juny del 2006

Tortosa obre el festival de cine de Medi Ambient.-(inclou vídeo)

Tortosa va celebrar ahir la inauguració oficial del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Catalunya, que portarà a la ciutat una cinquantena de projeccions fins el proper 9 de juny. L’acte d’inauguració va tenir lloc enguany a la plaça Espanya, on es va habilitar un petit escenari, unes 150 cadires i una pantalla gegant. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del director del festival, Jaume Gil; la regidora de Medi Ambient, Jana Muñoz i l’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté. Seguidament es va projectar la pel·lícula Como mariposas en la luz de Diego Yaker, una coproducció espanyola i argentina sobre un jove argentí que emigra a Espanya convençut que hi trobarà la felicitat.
El festival de cinema inclou enguany una cinquantena de pel·lícules i documentals que fan especial èmfasi en la problemàtica de l’aigua, les noves energies i el canvi climàtic.
Els films inclosos en la secció especial es projectaran tots els dies a la sala d’actes de la Cambra del Comerç, des de les 16 a les 22.00 hores. Un altre dels escenaris, però, també serà la plaça d’Espanya on el dia 3 de juny, a les 22.30 hores es projectarà The Giant Budas (Els budes gegants); el dia 4 a les 22.30 hores Go Further (Anar més enllà), una de les projeccions més destacades amb la presència de l’actor Woody Harrelson, i també s’hi realitzarà la cloenda el dia 9 de juny, a partir de les 21.00 hores, amb la projecció de la pel·lícula El viaje hacia el mar, una coproducció de l’Uruguai i l’Argentina sobre el viatge d’un grup de gent per veure per primer cop el mar. Durant la cloenda també es lliuraran els premis Ciutat de Tortosa i del concurs de Documentals. Com a novetat, el festival incorpora enguany una nova secció per als més petits anomenada Campana.

El següent vídeo és un fragment de la pel·lícula que ha obert el festival a Tortosa, Como mariposas en la luz:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta