12 de juliol del 2006

El centre d'emergències i control de l'aigua tornarà a la planta de l'Ampolla

El conseller de Medi Ambient visita les obres dels filtres de carbó actiu de la potabilitzadora del CAT

El president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), Daniel Pi, va anunciar ahir que el laboratori d'emergències i control de l'aigua tornarà a la planta potabilitzadora de l'Ampolla, ja que actualment els serveis estan externalitzats a les oficines de l'autovia de Reus. Pi va confirmar el retorn del laboratori en el marc de la visita del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que va supervisar l'inici de les obres dels nous filtres de carbó actiu a les instal·lacions de l'Ampolla. De fet, els dos projectes formen part d'un conjunt d'actuacions que superen els 17 milions d'euros, per millorar la qualitat de l'aigua i garantir-ne l'abastament.

Daniel Pi va remarcar que una part de les obres ja han començat, i que els altres projectes també estan en fase de contractació, amb la previsió que puguin adjudicar-se abans que acabi l'estiu. El president del CAT, que va recordar que la instal·lació dels filtres de carbó actiu és un projecte que s'havia previst fa anys i després va ajornar-se, va destacar que permetran garantir «en tot moment» la qualitat de l'aigua. «En un termini de dotze mesos, els municipis subministrats tindran totes les garanties, perquè disposarem de la millor tecnologia», hi va afegir Pi, que va destacar que la instal·lació de filtres de carbó actiu a la planta de l'Ampolla «marca un abans i un després» en l'àmbit de la qualitat de l'aigua del CAT. De fet, Pi va anunciar que el laboratori d'emergències i control de qualitat de l'aigua tornarà a l'Ampolla, ja que els serveis van ser externalitzats fa uns anys, i traslladats a les oficines que el CAT té a l'autovia de Tarragona a Reus.
«Això no era recomanable des del punt de vista de la rapidesa i de l'equilibri territorial», va afirmar Pi, que va concretar que les Terres de l'Ebre passaran a tenir «un laboratori de gran qualitat, un equipament molt potent que estarà a l'Ampolla, com no podria ser d'una altra manera». Pi va refermar el «compromís i la voluntat de servei» que el CAT té cap a les Terres de l'Ebre, i va detallar que la instal·lació dels filtres de carbó actiu i el retorn del laboratori estan acompanyats d'un altre paquet d'actuacions que serviran per garantir la regularitat del subministrament. «Per evitar tot tipus d'incidències en l'abastament, com ara que alguna bomba s'espatlli, volem tenir decantadors de reserva i dipòsits d'aigua crua», va precisar el president del CAT. El conseller Francesc Baltasar va remarcar que el nou repte del Consorci d'Aigües ha de ser la qualitat, una vegada ja s'ha superat «la batalla del subministrament». Pel titular de Medi Ambient, l'altra batalla que cal afrontar és el reequilibri territorial, i el retorn del laboratori a la planta potabilitzadora permetrà tenir llocs de treball qualificats a les Terres de l'Ebre. «Serà el laboratori de control d'aigua més important entre Barcelona i València», va advertir Baltasar, que va destacar la «bona feina» del CAT amb els fons europeus que han pogut derivar-se a les obres alternatives al transvasament de l'Ebre i la interconnexió de xarxes. Pi va recordar que el CAT ha impulsat dos projectes per reduir la dependència de l'aigua del minitransvasament de l'Ebre, com ara un estudi per reutilitzar l'aigua a la indústria i la futura construcció d'una planta dessalinitzadora.

> El CAT preveu invertir 17 milions d'euros en 12 mesos

La previsió del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) és que les noves infraestructures per millorar la qualitat del servei i garantir l'abastament puguin ser operatives a l'estiu del 2007. Les actuacions comportaran una inversió global de 17 milions d'euros, i són una de les obres alternatives a la interconnexió entre el minitransvasament de l'Ebre i la xarxa del consorci d'Aigües Ter-Llobregat que programava l'antic pla hidrològic. Els filtres de carbó actiu, pendents des del 1989, actuaran com a barrera física per detectar possibles casos de contaminació a l'aigua del riu, i la seua instal·lació va desbloquejar-se arran de la polèmica per la contaminació del pantà de Flix. D'altra banda, el retorn del laboratori representarà la construcció d'un nou edifici en un solar que ocupa 800 metres quadrats. A més, el CAT està negociant amb la URV perquè incorpori a la planta de l'Ampolla una unitat radioquímica de control i de salut. El CAT també instal·larà dues línies de decantadors i un dipòsit d'aigua crua, per garantir el subministrament d'aigua.

El Punt (12-Juliol-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta