12 de juliol del 2006

Medi Ambient autoritza la tèrmica de Riba-roja d'Ebre projectada per Iberdrola

Segons s'ha pogut saber avui a través de la llista de correu d'Ebrencs, el Ministeri de Medi Ambient ha autoritzat a la companyia Iberdrola la construcció de deu centrals de cicle combinat i de dues centrals hidràuliques, que sumen al voltant de 10.000 megawatss de potència i tindran un cost aproximat de 3.000 milions d'euros. L'elèctrica que presideix Ignacio Sánchez Galán ja hauria dipositat un aval bancari de 60 milions d'euros per a l'autorització de l'inici dels tràmits dels projectes, com a senyal de compromís amb la inversió de nova generació d'electricitat. A més de la central prevista a Riba-roja d'Ebre, els altres cicles combinat autoritzats per l'Estat a Iberdrola són Villamanrique de Tajo (Madrid); Miranda de Ebro (Burgos); Alange (Extremadura); Langreo (Asturias); Castelló; Castejón (Navarra); Aceca (Toledo); Escombreras (Murcia) i Santurce (Vizcaya). Les dues centrals hidràuliques corresponen a un nou grup de la central de La Muela, a València, que duplicarà la seua capacitat de 630 megawatts, i l'ampliació de la central de San Esteban, a la conca del riu Sil.

5 comentaris:

  1. Tot això és collonut!!!, on estan les plataformes anti tèrmica?. On està l'esperit anti Enron? Que diu ara l'alcalde de Miravet?.

    Xeics, necessitem una mica més de serietat. Bé, també potser que el poder, les cadires i les butxaques plenes facin veure les coses d'un altra manera o d'això se'n diu madurar?

    Sigue com sigue, cal que ens ho fem mirar.

    Visca les Terres de l'Ebre!!!

    ResponElimina
  2. Per coherència cal rebutjar la central de Riba-roja, igual que es va fer amb Enron.

    ResponElimina
  3. Suposo que no és el mateix una tèrmica en la part nord de la Ribera, amb un marcat perfil industrial, que en Móra la Nova ?

    ResponElimina
  4. Les característiques de la tèrmica diria que són iguals. I per tenir un perfil industrial significa que ha d'anar-hi una tèrmica? Per cert, que la carta de l'alcalde de Riba-roja als alcaldes de la Terra Alta deia que als seus pobles no els afectaria, perquè la direcció del vent ho feia impossible. Què volia dir això? I significa això que altres terres sí que tindrien efectes? I no tenim ja una tèrmica en construcció a Vandellòs?

    ResponElimina
  5. Si que cal que ens ho fem mirar. Tots!
    Estem permeten que ens posen lo que vulguen i on volen.
    Cal comptar en hores d'esforç que els hi son robades als ciutadans que contesten la multitut de desastres que ens encolomen.
    I sembla que en haber anat a un parell de manifestacions contra el PHN ens hagi conferit títols a tots.
    Tot continua com estava o pitjor.
    I la transformació "consumista" de les Terres de l'Ebre sembla pactada des de fa temps entre els partits majoritaris sense que els minoritaris s'esglaien massa.
    Consumim més energia, pos mira que bé, més tèrmiques i molinets.
    I les plataformes son la gent i si la gent se la gronxa no hi han plataformes.
    I si s'és tan estúpid com per a creure que la massificació de les centrals d'energia ens porta algún benefici, pos que s'ho face mirar.
    La història parla sola.

    Térmiques a Barcelona!

    Sociates, convergents i amiguets traidors!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta