2 de juliol del 2006

Santa Bàrbara, la primera xarxa Wi-Fi local

L'Infocentre inicia els tràmits per donar-se d'alta com a operador telefònic i oferir Internet d'alta velocitat a preus baixos

L'Ajuntament de Santa Bàrbara ha iniciat els tràmits perquè l'Infocentre puga funcionar com a operador de telefonia i oferir una xarxa de connexió Wi-Fi a tot el municipi. Des de fa uns mesos, l'Infocentre està assajant la cobertura i la capacitat de la xarxa de connexió a Internet sense cables, amb l'objectiu que la xarxa Wi-Fi siga un altre dels seus serveis a partir de l'any que ve. «La nostra intenció és oferir una connexió a Internet d'alta velocitat, amb algunes limitacions, però a uns preus més raonables, perquè els preus alts de l'ADSL ja no siguin una excusa», va explicar el responsable tècnic de l'Infocentre, Marc March. La xarxa Wi-Fi de Santa Bàrbara podria ser la primera que funcioni a les Terres de l'Ebre amb l'esperit d'oferir un servei públic municipal.

El responsable tècnic de l'Infocentre de Santa Bàrbara, Marc March, va confirmar que estan assajant una xarxa Wi-Fi en fase de proves, amb la previsió d'iniciar el servei regular a partir del 2007. «Enguany ens volem donar d'alta com a operador telefònic, perquè voldríem oferir una connexió sense fils a Internet que tinga cobertura a tot el poble», va afegir March. Segons el responsable tècnic, estan avaluant la cobertura i la capacitat de la xarxa Wi-Fi, que serà «un altre dels serveis de l'Infocentre», que pretén oferir una connexió a Internet d'alta velocitat a uns preus més «raonables» dels que hi ha ara. «Es tracta de socialitzar Internet i la banda ampla, perquè els preus actuals continuen sent massa cars i la gent no els amortitza si no utilitza Internet per motius professionals o per baixar-se música i pel·lícules», va valorar. «Des de l'Infocentre apostem per estar al dia de les últimes novetats tecnològiques, però també de les demandes dels usuaris, perquè volem una Internet més social i que els preus no siguin una excusa per no connectar-se», va concloure March.
La xarxa Wi-Fi de Santa Bàrbara podria ser la primera de les seues característiques que funcioni a les Terres de l'Ebre, ja que la prova pilot que va iniciar-se fa uns anys a la Fatarella no va donar els resultats esperats per a la generalització de l'ADSL. També sembla que no tirarà endavant la iniciativa d'un grup d'internautes d'Ulldecona, que havia intentat engrescar l'Ajuntament en la creació d'una xarxa Wi-Fi. «Hem vist que hi ha riscos pel que fa a la seguretat i també algunes dificultats legals si l'impulsor de la xarxa Wi-Fi no és un particular, sinó una institució», va explicar el regidor Jaume Antich, que sí va apuntar la possibilitat de cedir el campanar per instal·lar alguna antena.

notícia inclosa al reportatge UNA INTERNET MÉS SOCIAL
El Punt (2-Juliol-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta