31 de juliol del 2006

Tortosa, el mandat de l'esport

Cada vegada s'està consolidant més, entre alguns dels membres de l'equip de govern, que Joan Sabaté tancarà l'exercici podent dir que aquest ha estat el mandat de l'esport a la ciutat de Tortosa. Més que pels bons resultats dels nostres clubs en l'àmbit de la competició, per l'impuls que creuen que s'haurà fet per a la reforma i ampliació de les instal·lacions esportives del municipi. Una vegada que ja hem superat els conceptes de la Tortosa universitària i la Tortosa de la recuperació del nucli antic (com si tota la feina ja estigués feta) ara toca vendre aquesta nova història de la ciutat de l'esport. Cap programa electoral deia que s'enderrocaria el velòdrom per fer les noves piscines (s'enderrocava i es reconstruïa, sí, però per fer el centre lúdic, esportiu i comercial), ni tampoc que a Vinallop tindríem un centre de tecnificació de ciclisme i també un camp i una escola de golf (que també és un esport, no ho oblidem!). Aquests nous equipaments, junt amb les quatre pistes interiors del nou pavelló del recinte firal de Remolis, les altres reformes programades a l'estadi, la futura pista d'atletisme de Jesús i els nous camps de gespa artificial (a l'estadi municipal i al camp de Remolins-Bítem, que s'aproven avui) ens deixaran una Tortosa més esportiva i atlètica que mai. Estarem fets uns catxes, vaja... Tot i això, la sensació que tenim és que Tortosa farà curt, i que igualment ens caldria planificar noves instal·lacions al marge esquerre, tant al barri del Temple com al nucli antic i la zona de Remolins. Tampoc no estaria gens malament aprofitar millor la mancomunitat amb Roquetes, i començar a planificar algun equipament conjunt, però no em pregunteu quin perquè jo (com a tortosí) també sóc d'improvisar bastant, i podria dir alguna bestiesa... La propera legislatura, l'Ajuntament hauria d'abandonar la improvisació i afrontar un mandat de planificació i execució.

5 comentaris:

  1. Molt sutil Gustau!

    Ara si que podem cantar la cançó "no me llames iluso por que tenga una ilusión..."

    A aquest govern el que li cal fer és acabar alguna cosa. PINCAT???, impressionant el nivell d'execució d'obra assolit i la brillant planificació de reconstrucció del nostre casc antic. PAVELLÓ FIRAL???, impressionant el model firal de la ciutat, perdó, que ara ja no és firal el pavelló, ara és polisportiu!!!. TERCER PONT SOBRE EL RIU EBRE?, nunca más se supo! (clar el de Deltebre-Sant Jaume ens ha passat al davant). MURS DEL RIU?, en estat lamentable i un perill per als més menuts!. ESCALES DE LA CATEDRAL?, simplement la gran vergonya de Sabaté. INSTAL.LACIONS ESPORTIVES: JA JA JA!!!, NI MODEL, NI VOLUNTAT, NI CRITERI ESPORTIU, res de res, una incapacitat manifesta de gestió.

    Bé, millor acabo i així no fereixo a ningú més!

    Salut

    ResponElimina
  2. Com el Gustau, sóc del parer que Tortosa_Jesus-Roquetes, fa temps que baden en questions qu ebé pode compartir. Diguem que avui, Tortosa i Roquetes projecten sengles piscines; palau d'aigues li'n volen dir els regidors torrtosins a la seva i suposo que centre esportiu els de Roquetes. Tant l'una com l'altra, a hores d'ara, em semblen un despropòsit. Donat el cost d'aquesta mena d'instal.lacions, donat els diversos sentits d'aprofitament de les mateixes: esportiu, ludic, mèdic, etc.
    Si foem valents, aquesta mena d'instal.lacions, igual que molts camps de futbol, haurien de ser mancomunats, a llocs com Tortosa_Jesus - Roquetes. Allà hi ha fa molts anys l'exemple de la discoteca. Solament una, i bé que mancomuna de sempre els ususaris... Allà hi ha els cinemes: Ben segur que el 90% dels usuaris són tortosins, però les sales són a Roquetes... Per què doncs, no seguim macomunant, però seriosament? No serà per terrenys al bellmig de les dues/tres poblacions!

    Respecte a la resta d'instal.lacions, tipus golf, jo encara no entenc perquè a la vora de la Mediterània es copia el model escocès amb gespa: fem-los sobre nou cultiu i siguem orignals! No recordeu haver vist mai un camp sobre gel? Doncs existeix. Guerra al model d'extensions d'herba i visca la pedra seca!

    I finalment, el tema de l'anterior comentari. És evident que el ferit és ell, de tanta ràbia que li fa el govern de Sabaté. Qui va dir que sería un santet i que a més ho faría tot bé? ELs Cius porten tota una vida sense fer-ne cap de bé: Vegis sinó la seva federació camicurta, dit amb tot el carinyo i sempre dins del respecte a les persones. Però no podem fardar de bons, ells tampoc; almenys a l'Ebre.
    Jo, proposo un altre model de ciutat: El de la fàbrica d'energia. És evident que els del Nord solament volen de nosaltres energia i parcs naturals. Doncs vinga: Tirem cap a la solar, ara que ja tenim els molins connectats a Fecsa. Un camp de solar dóna més que el de blat i més que les garrofes. ja triguem. Això sí, primer que vingui l'Incasòl i que marqui les parcel.les com a polígon; res de comprar garriga per fer-ne ús industrial.

    ResponElimina
  3. Pos vinga, si sinyor, cap a la solar, que ja tardem....

    ResponElimina
  4. Pos mira que be, ara sembla que estos del govern tenen sensibilitat per l'esport. Però si no han fotut res de res.
    Només cal que parleu amb el teixit esportiu de Tortosa i veureu com estan de contents amb l'alcalde i la seua patum.

    ResponElimina
  5. I per què no s'ha fet res a Jesús d'instal·lacions esportives?!?!!? potser era perquè l'ajuntament de Tortosa no canviava el POUM?!?! ni deixava creixer tampoc a aquest poble!!! perquè quant en altres llocs s'està construint sense parar en aquesta zona sempre ens han tingut molt limitats i ha fet que molta gent jove marxés del poble!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta