6 de juliol del 2006

Tortosa treu a concurs la redacció del projecte de la plaça de la Catedral

L'Ajuntament de Tortosa ja ha tret a concurs la redacció del projecte de la plaça de la Catedral, la primera gran actuació de les que estan previstes en el pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). El projecte ha començat a prendre cos després que el govern municipal va aprovar dilluns, en el marc de la junta de govern local, el plec de condicions per a la presentació de propostes del projecte executiu de la plaça de la Catedral, que també haurà d'incloure la reconstrucció de les escales de la façana principal. Unes escales que van ensorrar-se el maig del 2002 a causa d'uns aiguats. Les empreses interessades tindran 30 dies per a presentar les seues ofertes, a partir de la publicació del plec de condicions al Butlletí Oficial de la Província i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Les condicions estableixen també que el pressupost màxim per a l'obra és d'1,5 milions d'euros, més els 400.000 euros que estan previstos per a la futura escalinata de la Catedral, i que no haurà de costejar l'Ajuntament sinó el Departament de Cultura de la Generalitat. De fet, el director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Sabaté, ja va explicar fa uns dies que estan esperant que l'Ajuntament els faci arribar el projecte de la nova plaça de la Catedral, per dictaminar sobre l'enderrocament de les cases de la façana fluvial. «Aquesta plaça i l'escalinata frontal a la façana principal dignificaran la imatge de la catedral de Tortosa, el principal element patrimonial de la ciutat, i canviarà radicalment la seua visió, que donarà directament al riu Ebre», va afirmar l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté.
Un cop presentades les propostes, un jurat tècnic s'encarregarà d'avaluar-les i d'escollir la més adient. Després es farà la redacció definitiva del projecte. Amb tot, l'Ajuntament hauria d'enderrocar abans les cases de davant la Catedral, i per això està ultimant el procés d'expropiació amb els propietaris de les cases. De fet, cal recordar que un grup de 23 veïns afectats pel projecte de la plaça de la Catedral van presentar al febrer una bateria d'al·legacions a l'expedient d'expropiació forçosa dels seus habitatges i locals. Els propietaris consideraven que l'Ajuntament havia fonamentat incorrectament el caràcter urgent i l'interès social i públic de la demolició de l'antiga façana fluvial, i no estaven d'acord amb el sistema de taxació conjunta i la indemnització global de 720.000 euros. El govern tortosí espera arribar a un acord amb els veïns i que l'enderroc puga fer-se a la tardor, després de la Cinta.

El Punt (6-Juliol-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta