6 de juliol del 2006

El PSC d'Amposta proposa un pla de xoc per millorar la via pública

Espanya es compromet a crear una oficina municipal i invertir 2 milions anuals

El candidat del PSC a l'alcaldia d'Amposta, Antoni Espanya, va començar ahir la precampanya electoral amb la seua proposta integral per millorar la situació de la via pública a la capital del Montsià. Segons Espanya, la falta de neteja i la degradació dels carrers i places és una de les qüestions que més preocupen els veïns d'Amposta, i des de l'any 2002 l'Ajuntament ha pagat uns 30.000 euros en indemnitzacions. El PSC proposa un pla de xoc, una ordenança i una oficina de la via pública.

Antoni Espanya va explicar ahir que la seua intenció com a candidat del PSC a l'alcaldia era abordar en primer lloc una qüestió representativa, que defineix el seu model de ciutat. A més, l'alcaldable socialista va recordar que la majoria de les queixes al defensor del ciutadà tenen a veure amb la falta de contenidors, els excrements dels gossos i el mal estat de la via pública. De fet, Espanya va precisar que el PSC va demanar un informe a l'interventor per saber quants diners ha hagut de pagar l'Ajuntament en concepte d'indemnitzacions, tant per desperfectes en vehicles com per lesions a les persones. «Des de l'any 2002 hem hagut de pagar 30.000 euros, però hem de tenir en compte que aquesta xifra només són les indemnitzacions dels casos que s'han denunciat», va advertir.
El candidat del PSC hi va afegir que si arriba a l'alcaldia aplicarà un pla de xoc «integral» de millora de la via pública, i que estan disposats a sacrificar el 50% dels pressupostos de la legislatura a «rentar la cara d'Amposta». Segons els càlculs d'Espanya, això representaria que cada any es destinarien uns dos milions d'euros a millorar el paviment de les zones més necessitades, bàsicament als barris del Grau, Quintanes i el nucli antic. Espanya va remarcar que hi ha voreres molt antigues que caldria eixamplar i adaptar, i que Amposta també necessita una millora en la senyalització horitzontal, el soterrament dels cables de la llum i del telèfon, i un pla general de neteja. En aquesta línia, Espanya va advertir que hi ha solars bruts i també un abocador incontrolat al cementiri.

> Males olors, contaminació acústica i talls d'aigua

El candidat ampostí del PSC, Antoni Espanya, va concretar que la creació de l'oficina municipal de la via pública permetrà que qualsevol veí puga tramitar les seues queixes o suggeriments sobre l'ocupació de la via pública, males olors, contaminació acústica i fuites d'aigua. De fet, Espanya va explicar que l'oficina estaria permanentment connectada amb la policia local, la brigada municipal i els serveis tècnics d'Urbanisme, per evitar incidències com els dos talls generals d'aigua que van produir-se fa uns mesos a Amposta, per l'acció d'una màquina excavadora durant unes obres. Espanya també va assegurar que des de la privatització de la gestió del subministrament d'aigua, a càrrec de l'empresa Sorea, s'han incrementat les queixes pel funcionament deficient del servei.

El Punt (6-Juliol-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta