17 d’agost del 2006

Benissanet llogarà els terrenys de l'antic abocador municipal per impulsar una planta fotovoltaica

L'Ajuntament calcula que la instal·lació podrà generar entre 1,2 i 2 megawatts

L'Ajuntament de Benissanet ha tret a concurs públic l'arrendament durant 25 anys dels terrenys de l'antic abocador municipal amb l'objectiu d'impulsar la construcció d'una planta fotovoltaica d'entre 1,2 i 2 megawatts. L'alcalde de Benissanet, Josep Maria Sarroca, va detallar ahir que el projecte neix arran de l'interès d'una empresa per invertir a la població, però que qualsevol promotora podrà presentar la seua oferta per fer-se càrrec dels terrenys, que ocupen unes tres hectàrees de sòl rústic.

Benissanet és el tercer municipi de la Ribera d'Ebre, després de Flix i Tivissa, que vol impulsar la construcció d'una planta fotovoltaica. L'alcalde de Benissanet, Josep Maria Sarroca (CiU), va explicar que el projecte va sorgir després que una empresa del sector contactés amb l'Ajuntament per fer una sèrie de mesuraments. Segons Sarroca, l'empresa va sol·licitar la cessió dels terrenys municipals, però l'Ajuntament està obligat a convocar un concurs públic per arrendar les parcel·les 146, 147 i 246 del polígon 13. L'alcalde va precisar que les parcel·les ocupen una superfície d'unes tres hectàrees de sòl rústic i de secà, que són els terrenys de l'antic abocador municipal, clausurat des de fa anys. «Benissanet fa temps que va apostar pel creixement sostenible i l'agricultura de qualitat, i l'Ajuntament vol donar exemple als veïns amb un tipus d'indústria que produeix energia neta i pot donar un valor afegit a les finques», va remarcar. Segons Sarroca, «si el projecte va bé» podria ser el punt de partida per donar un altre rendiment a les finques de secà d'aquesta part del terme municipal. «Els veïns potser veuran que la instal·lació de plaques solars és una alternativa a haver de vendre les finques als turistes anglesos, o bé a abandonar-les i córrer el risc de patir incendis forestals», va afegir Sarroca. L'alcalde va avançar que, després d'arrendar els terrenys a l'empresa que hagi presentat la millor oferta, el projecte podria concretar-se cap al desembre.

> Un poble sense vent

La planta fotovoltaica de Flix, que podria ser la més gran de l'Estat, preveu generar uns 8 megawatts, mentre que Tivissa calcula que podrà generar uns 2 megawatts. L'alcalde de Benissanet, Josep Maria Sarroca, va avançar que la seua planta també podria fer entre 1,2 i 2 megawatts. Amb la construcció de la planta fotovoltaica, l'Ajuntament vol ingressar 3.000 euros anuals mentre la instal·lació no estiga connectada a la xarxa elèctrica; un l,5% de la facturació si es connecta abans de 4 mesos, i un 1,5% de la facturació més 3.000 euros si es connecta després. «A Benissanet no tenim cap parc eòlic en projecte, perquè per santa desgràcia no tenim vent, però a l'estiu ens rostim pel sol», va dir.


El Punt (17-Agost-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta