19 d’agost del 2006

L'oposició popular al camp de golf de Tortosa prepara al·legacions mediambientals i socials

El casal Panxampla programa unes jornades sobre el model de creixement

El casal popular Panxampla ja està redactant les al·legacions que presentarà al projecte de complex turístic i camp de golf que l'empresa Tortosa Golf Resort promou a la pedania tortosina de Vinallop. L'entitat té previst fonamentar les seues al·legacions amb criteris de caràcter mediambiental i social, i s'ha marcat l'objectiu de vertebrar l'oposició popular al projecte. Amb tot, el casal Panxampla és conscient que no podrà comptar amb tota la força de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

El termini per presentar al·legacions al projecte de l'empresa Tortosa Golf Resort, que preveu construir un camp de golf, un complex hoteler i un miler d'habitatges a la pedania de Vinallop, s'esgota la primera setmana de setembre. Segons un dels portaveus del casal Panxampla, Josep Sabaté, els contraris al projecte estan aprofitant les vacances per redactar les al·legacions i organitzar l'oposició popular, que començarà a visualitzar-se després de les festes de la Cinta. «Hem iniciat contactes amb el grup ecologista Gepec i amb algunes persones amb un cert grau de reconeixement social per part de l'opinió pública, perquè s'oposin al projecte i ens ajudin en la nostra campanya», va afegir Sabaté. En aquest sentit, el portaveu de Panxampla va detallar que la mobilització contra el complex turístic de Vinallop serà «molt pedagògica, sobretot per incentivar el debat públic sobre el model de desenvolupament que voldríem per a les Terres de l'Ebre». De fet, Sabaté va avançar que també estan preparant unes jornades de debat plural sobre el model de creixement del territori. «Ho farem dins de les nostres possibilitats, però volem escoltar totes les opinions», va dir Sabaté.

> Turisme insostenible i especulació

Les al·legacions del casal popular Panxampla aniran més enllà dels principis de l'ecologisme clàssic i també intentaran defugir la idea que el projecte de la promotora Tortosa Golf Resort és una «agressió al territori». Segons el portaveu Josep Sabaté, les al·legacions alertaran de les afectacions ambientals, però també posaran en dubte «el model turístic i l'especulació immobiliària» que representaria construir a Vinallop un camp de golf, un complex hoteler i un miler d'habitatges. «També hem d'acabar de fer algunes consultes jurídiques, perquè sembla que el projecte podria entrar en contradicció amb articles de la llei d'urbanisme i del nou catàleg del paisatge», va afegir-hi. D'altra banda, Sabaté va explicar que les properes setmanes també els serviran per mesurar les forces del moviment opositor al projecte, ja que són conscients que no tindran la complicitat total de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, tot i l'oposició clara del portaveu, Manolo Tomàs. «A la plataforma hi ha moltes sensibilitats, i hi ha gent que veu bé el projecte», va admetre.


El Punt (19-Agost-2006)

2 comentaris:

  1. Aquesta iniciativa pot ser molt interessant: Com a minim, debat. Potser estaria bé recular fins l'inici, és a dir, saber de qui eren aquestes terres, com es van aplegar i com van passar a mans d'una empresa que presenta tal projecte; també, si es pot saber, qui de Tortosa participa en aquesta empresa. Només per anar-nos coneixent...

    D'altra banda, i davant la possible resposta municipal que ells es veuen impel.lits a decidir davant una determinada proposta, jo pregunto si el municipi, amb tot l'equip tècnic que té i el que pot tenir, no és prou per presentar ell mateix projectes, en lloc d'esperar que altres en presentin (potser és massa).

    Ja tinc ganes de veure el contingut del treball Panxampla, ni que al final hi hagi golf.

    ResponElimina
  2. Efectivament, no tothom els que varem recolçar a la Plataforma en Defensa de l'Ebre ,i assistir a totes les manifestacións en defensa del territori; tenim la mateixa sensibilitat...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta