22 d’agost del 2006

Roquetes creu que el nou hospital millorarà la conurbació amb Tortosa

L'emplaçament amb més possibilitats és la cruïlla de l'eix de l'Ebre amb l'avinguda Diputació

«Si hi ha una altra ciutat que es beneficiarà especialment del nou hospital de Tortosa serà Roquetes, perquè el tindrem a 200 metres del nucli urbà», va afirmar el regidor d'Urbanisme de Roquetes, Miquel Castelló. De fet, l'anunci de la consellera de Salut sobre el trasllat de l'hospital Verge de la Cinta ha servit per atenuar la preocupació de l'Ajuntament de Roquetes pel creixement urbanístic que Tortosa havia planificat al pla parcial de la Farinera. Castelló va confirmar que el nou hospital es construirà segurament vora l'eix de l'Ebre (C-12), just a tocar de la cruïlla de l'avinguda Diputació que connecta Tortosa i Roquetes.

«El creixement urbanístic de Tortosa no ens preocupava excessivament, però abans vèiem que l'expansió ens podia provocar alguns problemes, per la necessitat de compartir alguns serveis», va explicar el regidor d'Urbanisme de Roquetes. Segons Miquel Castelló, l'Ajuntament roquetenc entenia que el sector de la Farinera és un dels eixamples naturals de Tortosa, i per tant considerava «previsible» el pla parcial que la ciutat veïna va aprovar al març del 2005, amb 836 habitatges. De fet, Castelló va remarcar l'any passat que el planejament de Roquetes no preveu la conurbació completa amb Tortosa, sinó la formació d'una franja d'«esponjament», un coixí fronterer amb equipaments com els multicine o grans zones d'aparcament. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme va afegir ahir que Roquetes ha afrontat la seua posició en l'«àmbit metropolità» tenint en compte que és la població més petita, i que per tant haurà de fer «un esforç superior» a l'hora de mantenir la seua identitat en els sectors fronterers amb el terme de Tortosa.
En qualsevol cas, Castelló va reiterar que la construcció del nou hospital de Tortosa al pla parcial de la Farinera també és «una gran notícia» per als veïns de Roquetes. «Abans teníem la sort que l'hospital estava a Tortosa, però ara la gent de Roquetes encara el tindrem més a prop», va afirmar. Amb tot, Castelló va destacar que la dimensió de la decisió de traslladar l'hospital de Tortosa és «històrica» i «extraordinària» per al conjunt del territori. Finalment, el també delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre va negar que la construcció del nou hospital de Tortosa siga una proposta electoral.

> Altres terrenys van quedar fora

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Miquel Castelló, va remarcar que una comissió de tècnics feia mesos que treballaven per trobar una solució als problemes de l'actual hospital de Tortosa: falta d'aparcaments, dificultats d'accés i possible afectació del recinte emmurallat amb les noves ampliacions. «Jo també vaig donar la meua opinió sobre el tema, perquè fer un vial alternatiu d'accés a l'hospital des de l'autovia de l'Aldea hauria estat molt difícil, per la gran quantitat d'habitatges disseminats que haurien quedat afectats a la zona de la Simpàtica i del Seminari», va afegir Castelló. D'altra banda, fonts municipals van explicar que la decisió definitiva de situar el nou hospital al sector de la Farinera es va prendre fa unes dues setmanes, i que abans l'Ajuntament i la Generalitat havien estudiat altres emplaçaments. Els terrenys descartats estaven al costat de l'autovia i a l'horta de Sant Vicent.

> CiU estudiarà el projecte abans de valorar si és electoralista

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Tortosa, Ferran Bel, va afirmar que no volen «precipitar-se» a l'hora de fer una valoració política de l'anunciat trasllat de l'hospital de Tortosa. Des del seu lloc de vacances, Bel va explicar que estudiaran a fons el projecte abans de valorar si és una proposta electoralista del PSC. Amb tot, el portaveu de CiU va recordar que la construcció d'un nou hospital a Tortosa no entrava en cap planificació, i va recordar que l'actual govern català és un executiu «provisional». D'altra banda, Bel va remarcar que tota la informació que tenia sobre el projecte era «extraoficial», ja que el govern de Joan Sabaté no ha informat el principal grup de l'oposició. «Quan fa unes setmanes vam signar l'acord pel camp de golf de Vinallop érem plenament conscients que aquell consens amb el PSC era un miratge, fruit d'una necessitat puntual», va dir.

El Punt (22-Agost-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta