13 de setembre del 2006

El Gepec afirma que el projecte urbanístic de Tortosa Golf Resort és «il·legal»

L'entitat acusa l'Ajuntament d'intentar modificar l'aprovació provisional del POUM i d'incomplir el pla territorial

El grup ecologista Gepec va presentar ahir al·legacions al projecte que preveu construir una urbanització, un complex hoteler i un camp de golf a la pedania tortosina de Vinallop. L'entitat assegura que la modificació puntual que pretén impulsar l'Ajuntament per tirar endavant el conveni amb Tortosa Golf Resort és «il·legal», ja que el nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) només es troba aprovat de manera provisional. A més, el Gepec adverteix que la comissió d'Urbanisme no pot autoritzar el projecte, ja que el pla territorial de les Terres de l'Ebre no permet fer habitatges i hotels en aquest sector de Vinallop. De fet, l'entitat ha criticat amb duresa l'informe de l'arquitecte municipal, per haver avalat tècnicament la legalitat del mateix conveni.

«L'Ajuntament ha impulsat el projecte de Tortosa Golf Resort saltant-se tota la normativa urbanística», va afirmar el portaveu del Gepec, Damià Vernet. De fet, l'entitat ecologista va presentar ahir les seues al·legacions al conveni urbanístic signat entre l'Ajuntament i la promotora que preveu la construcció d'un miler d'habitatges, un camp de golf i un complex hoteler a la partida del Mas de Xies. Les al·legacions del Gepec també denuncien que la modificació puntual de l'aprovació provisional del POUM que ha tramitat l'Ajuntament és «un invent» i «absolutament il·legal», per «l'inapropiat tractament del planejament urbanístic». Segons l'entitat, l'Ajuntament de Tortosa va fer un plantejament «pervers» quan va proposar una modificació puntual de l'aprovació provisional del POUM, ja que aquesta mesura només podria aplicar-se en un pla vigent. «L'aprovació del POUM encara està en tràmit, ja que l'Ajuntament ha de redactar el text refós i després publicar-lo, perquè el pla sigui vigent», va recordar Vernet. El Gepec, que s'ha assessorat amb un equip d'arquitectes per redactar les al·legacions, considera que el conveni urbanístic canvia substancialment el planejament establert al POUM, que ja va tenir un període d'al·legacions perquè els propietaris dels terrenys de Vinallop aconseguissin la seua requalificació. Amb tot, el Gepec denuncia que l'acord amb Tortosa Golf Resort incomplex el pla territorial de les Terres de l'Ebre, que segons l'entitat sí que permet un camp de golf a la zona del Mas de Xies, però no hotels ni habitatges fora de la trama urbana.

«Un vestit a mida per afavorir l'especulació»

«Hem hagut d'anar més enllà de les afectacions mediambientals i redactar unes al·legacions molt tècniques», va admetre ahir Damià Vernet. El portaveu del Gepec va acusar l'Ajuntament d'haver volgut fer un «vestit a mida» dels interessos de la promotora, i va posar en dubte que la Generalitat i la mateixa comissió territorial d'Urbanisme acceptin la modificació puntual del POUM. «Tot això ha estat una patinada espantosa de l'alcalde i tots aquells que van aprovar el conveni amb la promotora, perquè se'ls ha vist el llautó», va afegir-hi. Vernet va acusar l'Ajuntament d'afavorir l'especulació urbanística, però va ser especialment dur amb el paper de l'arquitecte municipal. «Els polítics poden dir barrabassades i ser incoherents, però un arquitecte municipal no pot certificar un projecte que no se sosté des del punt de vista tècnic, jurídic i legal», va concloure Vernet abans de garantir que el Gepec esgotarà la via administrativa i judicial, si Urbanisme no atura el projecte de Vinallop.

> Coordinats amb el Casal Popular Panxampla

El portaveu del grup ecologista Gepec, Damià Vernet, va explicar ahir que han coordinat els seus esforços amb el Casal Popular Panxampla, que divendres també va presentar al·legacions al projecte de Tortosa Golf Resort. Segons Vernet, el pròxim pas dels dos col·lectius serà notificar el contingut de les seues al·legacions al cap dels serveis territorials d'Urbanisme, Francesc Santacana, perquè la comissió de les Terres de l'Ebre «reaccioni de manera immediata i desestimi la modificació puntual de l'aprovació provisional del POUM». Segons el Gepec, l'Ajuntament intenta requalificar uns terrenys que ara són sòl no urbanitzable, sense tenir en compte que contradiu el planejament urbanístic territorial, sense haver estudiat el possible impacte mediambiental i «sense cap tipus de planificació social». Vernet hi va afegir que la transformació del sòl generarà unes «plusvàlues urbanístiques importants», en benefici d'una promotora que només té una opció de compra sobre els terrenys.

El Punt (13-Setembre-2006)

2 comentaris:

  1. Gustau, la pròxima vegada avisa quan me vaigues a posar a la foto que em colocaré millor.
    Fora bromes, hai publicat un article en fotos a la comedianta tortosina sobre la barrancada d´ahir al barranc de la llet que me penso que t´agradarà.
    Salut!

    ResponElimina
  2. El que fora il.legal i fins i tot immoral, es deixar fer als demés... i aqui, que tenim prou recursos hídrics ; no fer rés... Ja n'hi ha prou de hipocresía i de purismes doctrinals..! "Lo riu es vida...No al trasvassament...!!!" Nosaltres també hem de viure!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta