24 de setembre del 2006

Ferran Bel viatja a Osca per veure els contenidors i els camions de la brossa

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Ferran Bel, ha viatjat recentment a Osca, segons una informació del web de Radio Huesca que ahir circulava per la llista de correu d'Ebrencs. Segons la notícia, Bel va visitar les instal·lacions de Grhusa, com a representant del consorci per a la gestió dels residus del Baix Ebre i del Montsià. L'objectiu del viatge era la propera adquisició de camions i contenidors que s'han d'instal·lar als municipis de la comarca, i conèixer de primera mà el resultat que estan tenint aquests serveis que ha posat en marxa Grhusa. Durant la visita han pogut veure com funciona la recollida amb els contenidors de superfície a Osca, però també els contenidors soterrats de la comarca de l'Alto Gállego. Grhusa és una empresa pública creada l'any 2002, que s'encarrega de gestionar la recollida i el transport dels residus sòlids urbans, així com l'abocador i les estacions de transferència de tres comarques, la Jacetania, la Hoya de Huesca i l'Alto Gállego. En total, 68 municipis, 294 nuclis de població i un cens d'habitants de 94.485 persones. Per tant, un sol consorci públic gestiona la recollida i la gestió dels residus d'un territori amb una població similar a la de les Terres de l'Ebre, ja que aquesta zona d'Osca creix força en població pel turisme de les valls pirinenques. El seu abocador té 20,5 hectàrees, amb una capacitat de 320.000 metres cúbics i una esperança de vida de cinc anys més. Podeu veure la resta de dades tècniques clicant aquí mateix. La resta de comparacions amb la situació dels residus a les Terres de l'Ebre ja són cosa vostra...

Edito: Ferran Bel no és l'únic que ha anat de visita didàctica els últims dies. Dos representants polítics del consorci de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat van participar el 13 i el 14 de setembre en un viatge a la regió italiana del Piamont, organitzat per l'Agència de Residus de Catalunya. L'objectiu era veure com funciona el sistema de pagament per producció de residus de bossa prepagada al municipi de Dogliani (5.000 habitants). També havia de visitar-se el consorci Covar14 (que afecta 19 municipis amb una població de 260.000 habitants), on s'efectua una recollida dels residus municipals porta a porta amb cinc contenidors de diferents fraccions i microxip. L'estada es completava amb estades a altres municipis, com ara Beinasco (20.000 habitants) o Grugliasco (25.000 habitants), on s'estudiaven els sistemes de recollida de residus que s'hi apliquen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta