12 d’octubre del 2006

Carreteres comença dilluns la reforma de les principals artèries viàries de Tortosa

Les obres es faran a la vegada a l'avinguda Generalitat, antiga carretera de València, avinguda Colom i rambla Catalunya

Els serveis territorials de Carreteres han previst iniciar dilluns les obres de millora de quatre de les principals artèries viàries del nucli urbà de Tortosa, abans de traspassar a l'Ajuntament la titularitat dels trams urbans de les carreteres T-341, N-237 i N-230a. Els treballs, que afectaran el trànsit durant els propers tres mesos, tenen un pressupost total de 945.000 euros i implicaran la millora del ferm, de la senyalització i de les voreres de tota l'avinguda Generalitat, part de l'avinguda Colom, el carrer Tarragona, un tram de la rambla Catalunya i tota l'antiga carretera de València, inclosa l'avinguda de l'Estadi i un tram del carrer Hernán Cortés. Per l'any que ve quedarà l'avinguda Felip Pedrell i també la carretera de Roquetes, que finalment assumirà la Diputació.

El regidor d'Urbanisme de Tortosa, José Martín, i el coordinador dels serveis territorials de Carreteres, Lluís Lacruz, van presentar ahir les obres de millora de l'avinguda Generalitat, l'avinguda Colom, la rambla Catalunya i l'antiga carretera de València. Martín va detallar que la primera de les grans obres de Carreteres es farà entre el 16 d'octubre i el 28 de novembre a tota l'avinguda de la Generalitat, entre la plaça del Bimil·lenari i la pujada del pont de l'Estat. L'actuació, que afectarà 1.195 metres, preveu la reforma del paviment, de les voreres i de la senyalització horitzontal i vertical. Un altre aspecte destacat és el condicionament de tots els passos de vianants, ja que s'habilitaran guals per facilitar el pas d'aquelles persones que tinguin problemes de mobilitat.
«La nostra obsessió ha estat evitar al màxim les molèsties als veïns i als comerciants, i per això hem programat les obres perquè no afectin la campanya de Nadal», va afirmar Martín. Amb tot, el regidor d'Urbanisme va fer una crida a la «comprensió i a la col·laboració dels ciutadans». Així, Martín va anunciar que la renovació del ferm de l'avinguda Generalitat es farà a partir del 20 de novembre i durant cinc nits consecutives, amb l'objectiu de «minimitzar les molèsties». A més, el regidor va afegir que durant les obres han previst una sèrie de mesures per advertir els conductors dels talls de trànsit i rutes alternatives. De fet, la programació és que, entre el 23 i el 31 d'octubre, l'accés al barri de Ferreries es faci només pel pont del Mil·lenari, mentre que l'accés al centre de Tortosa siga pel pont de l'Estat. D'altra banda, durant la pavimentació de l'avinguda Generalitat, la circulació es podrà fer per l'avinguda Felip Pedrell, i el trànsit entre els dos marges del riu serà desviat pel pont del Mil·lenari.
Una altra de les grans actuacions previstes és la millora d'un tram de l'avinguda Colom, del carrer Tarragona i de la part final de la rambla Catalunya, fins a la plaça Corona d'Aragó. Les obres al marge dret de l'Ebre també començaran el 16 d'octubre i es preveu que acabin abans del desembre, amb la renovació total del carrer Tarragona. L'actuació afectarà un total de 620 metres, i té un pressupost de 180.000 euros. Per reduir les molèsties en el trànsit, les obres d'asfaltatge de l'avinguda Colom i de la rambla Catalunya també es faran a la nit i durant tres dies, dins de la primera quinzena de novembre. Per tant, l'accés al centre de Tortosa haurà de fer-se pel pont del Mil·lenari. Amb tot, el carrer Tarragona estarà completament tallat fins al desembre, i els conductors hauran d'utilitzar els carrers adjacents. Finalment, l'última gran obra també començarà dilluns i reformarà tota l'antiga carretera de València. L'actuació preveu la millora del paviment i de la senyalització horitzontal des del carrer Amposta fins a la connexió amb l'eix de l'Ebre (C-12). El pressupost previst és de 333.000 euros, i la millora afectarà 1.300 metres. Quant al trànsit, Carreteres ha previst tallar tota l'àrea d'actuació des del 23 d'octubre fins al 9 de novembre, però Lacruz va garantir l'accés als comerços, als concessionaris i a la benzinera. Martín va explicar que el gruix de les obres es farà entre la cruïlla amb la C-12 i el carrer Amposta. A més, també han previst la il·luminació de tot el tram i la creació d'una zona d'aparcaments en línia de 156 metres, just davant de la gasolinera.

> Voreres més amples i segures

Les obres de l'avinguda Generalitat, amb un pressupost de 435.000 euros, també inclouen tres actuacions locals per millorar la seguretat del trànsit de vehicles i de vianants. La primera de les millores preveu eixamplar les voreres del carrer Llotja a la pujada del pont de l'Estat. Actualment, els trams compresos entre els dos carrils tenen una amplada de 3,50 metres, i les voreres del marge dret i esquerre, unes amplades de 80 centímetres. Amb l'objectiu d'augmentar la seguretat dels vianants, les voreres s'ampliaran 40 centímetres més, i es deixaran unes voreres d'1,20 metres i uns carrils de 3,10 metres. De la mateixa manera, també se substituiran les barreres de seguretat dels accessos al pont per altres elements de protecció «més moderns, urbans i eficaços». La següent actuació és la millora de la cruïlla de la ronda Docs amb l'avinguda Generalitat, ja que es canviarà l'emplaçament de dos passos de vianants i els semàfors de davant del parc municipal. A més, se suprimirà el desnivell d'una cantonada i es faran unes escales noves i una rampa. L'última previsió consisteix a millorar el radi de gir de la intersecció del carrer Teodor González amb l'avinguda Generalitat, ja que és freqüent que els vehicles més grans tinguin problemes per incorporar-se a l'avinguda.

> La carretera de Roquetes, pendent

El coordinador territorial de Carreteres, Lluís Lacruz, va anunciar que eliminaran la possibilitat de fer el gir a l'esquerra a la cruïlla de l'antiga carretera de València amb l'eix de l'Ebre. Així, a partir d'ara caldrà canviar de direcció a la dreta i anar fins a la rotonda de davant de la cooperativa Soldebre per poder canviar de sentit. «Sabem que algunes indústries se'ns queixaran, però això ho fem per guanyar en seguretat i ja hem previst reunir-nos amb ells», va dir. Lacruz també va avançar que volen millorar l'ordenació del trànsit a la plaça Corona d'Aragó, «potser l'única rotonda d'Europa en què els conductors que ja estan dins han d'aturar el vehicle per cedir el pas, cosa que alguns usuaris de fora de Tortosa no saben». D'altra banda, Lacruz va assenyalar que estan a punt d'enllestir el projecte de la millora integral de l'avinguda Felip Pedrell, si bé encara no saben quan començaran les obres. Per la seua banda, Martín va confirmar que Carreteres no executarà finalment la millora de la carretera de Roquetes, ja que la via serà transferida a la Diputació de Tarragona. «L'Ajuntament encara ha d'aconseguir la cessió per part de dos particulars, l'empresa Indo i un promotor immobiliari que no ens podrà cedir els terrenys fins que el POUM entri en vigor», va dir Martín.

El Punt (12-Octubre-2006)

8 comentaris:

  1. només queden 3 semanes per a les eleccions i s'han de donar pressa

    ResponElimina
  2. Esperem que el pla de senyalització sigui exhaustiu i clar.

    ResponElimina
  3. No pot ser a partir del 2 de Novembre ? Pur oportunisme.

    ResponElimina
  4. No es oportunisme, ni casualitat, aquestes obres venen treballant-se, desde fa molt temps, i tan sols el fet de que les el.leccions siguin el dia 1 de novembre, fa que aquestes coincideixin en les obres, i no al reves.

    ResponElimina
  5. Va home va! i què més!!! Tots sabem que això ve des de fa dècades i només s'ha agilitzat perquè les enquestes no li surten a l'alcalde. Almenys gràcies a les eleccions i les enquestes alguna cosa farà aquest ajuntament tan mediocre!!!

    ResponElimina
  6. I com sempre Remolins a la cua.
    Ja passaran l'any que vé!
    I van ...
    Millor anar a viure fora d'este ajuntament d'interesos creats.
    Lo futur, a Tortosa, continua pintant-se amb gris i color "merda d'oca" i a "Remo" li han tocat los culs de pot

    ResponElimina
  7. Us recomano, que llegiu un article de l'Ebre, d'aquesta setmana, o la informació del Gustau, i deixareu de ser tant fatalistes.

    ResponElimina
  8. Quina pena...Ara als capilars li diuen arteries...El que passa es no no tenim gaire cosa més..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta