13 d’octubre del 2006

CiU proposa que el nou hospital de Tortosa surti encara més del nucli urbà

Bel afirma que a la Farinera no hi haurà prou sòl públic, i el govern preveu canviar el pla parcial

El portaveu del grup de CiU a l'Ajuntament, Ferran Bel, va dir que el nou hospital de Tortosa no es podrà construir al pla parcial de la Farinera, en les condicions urbanístiques actuals. Segons CiU, al sector de la Farinera no hi ha reservats prou terrenys d'ús públic, per encabir-hi els 64.735 metres quadrats que necessita el nou hospital. Per contra, Bel va proposar dos emplaçaments alternatius, en un terrenys més apartats del nucli urbà, també al marge dret del riu i més ben comunicats amb l'eix de l'Ebre (C-12). Les dues alternatives suggerides per CiU són el pla parcial de l'horta de Sant Vicent i les hortes de l'antiga carretera de València.

«Continuem sent molt escèptics sobre la decisió d'emplaçar el nou hospital de Tortosa al sector de la Farinera», va afirmar Ferran Bel. Segons va remarcar el portaveu del grup de CiU, el gran equipament anunciat a l'agost per la consellera de Salut, Marina Geli, no podrà construir-se al pla parcial de la Farinera «si es mantenen les condicions urbanístiques actuals». Bel va recordar que els terrenys d'ús públic encara no són de l'Ajuntament, i que l'alcalde Joan Sabaté (PSC) «ha dit una bola de campionat» quan ha assegurat, en un article d'opinió recent, que ha posat a disposició de Salut 40.000 metres quadrats del pla parcial de la Farinera.
Bel va precisar que, a la fitxa urbanística del pla de la Farinera, només hi ha 15.468 metres quadrats reservats per a equipaments públics. Segons el portaveu de CiU, es tracta d'uns solars que els actuals propietaris dels terrenys, particulars i diferents promotores, només cediran a l'Ajuntament quan el nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) entri en vigor, es faci la junta de compensació, s'aprovi definitivament el pla parcial de la Farinera i s'urbanitzin els terrenys. D'altra banda, Bel va lamentar que el primer grup de l'oposició encara no ha vist cap expedient del projecte del nou hospital, tot i que saben per la premsa que la previsió és que ocuparà 64.735 metres quadrats, a un solar de 40.000 metres quadrats. «Hem de ser més seriosos, a l'hora de planificar la Tortosa dels propers 25 anys», va afirmar. De fet, Bel va denunciar que l'emplaçament l'han decidit només set regidors del PSC, ja que els altres socis del govern no en sabien res.

> «El nou hospital ja naixerà ofegat»

Ferran Bel va remarcar que CiU vol que Tortosa tinga un nou hospital amb vocació territorial, i no un altre hospital urbà com l'actual Verge de la Cinta. «Han col·locat el nou hospital al costat de l'eix de l'Ebre, però en pocs anys hi haurà un altre traçat de la C-12 i a la Farinera es faran 830 habitatges, en què potser viuran 3.000 persones», va advertir. Segons Bel, «el nou hospital està ofegat abans de néixer». Així, Bel va afegir que CiU aposta per mantenir el trasllat al marge dret del riu, i va proposar l'horta de Sant Vicent o les hortes que hi ha més al sud, entre el pont del Mil·lenari i el pont del Català. Segons Bel, així serà possible «equilibrar la ciutat i tenir una bona comunicació amb l'eix de l'Ebre, Amposta i la resta de la comarca del Montsià». Fonts del govern van acusar Bel de voler apropar l'hospital a Amposta. A més, van anunciar que l'Ajuntament ja prepara una altra redacció del pla de la Farinera, amb uns altres paràmetres urbanístics que garantiran més sòl públic.

El Punt (13-Octubre-2006)

7 comentaris:

  1. És just reconeixer a que a CiU hi han tres ànimes. Hi ha una primera que, amb totes les seves miseries, és sincerament nacionalista i aspira al desenvolupament de l'autogovern de la Catalunya central. Hi ha una segona que, també amb les seves miseries, és sincerament nacionalista però te el seu nord en la sobirania de la Catalunya central i, àdhuc, de la Catalunya completa o Països Catalans (cadascú que li digui com vulgui, m'és igual). I hi ha, finalment, allò que se sol anomenar el "sector negocis" i que jo en to de conya anomeno la Cosa Nostra: aquells que s'han ficat a CiU sense tenir cap sensibilitat nacional real, per mínima que sigui, moguts únicament per les perspectives de futur que obre el fet de tenir el carnet de Convergència.

    That's the problem, my friend. Avui dia, qui indiscutiblement controla Convergència és el sector negocis. Que el líder del partit sigui Artur Mas és un fet que canta per si sol. Un senyor que en plena ebullició antifranquista a la UB es va guardar de no ficar-se en cap merder reivindicatiu, per petit que fos. El mateix senyor del que els companys de Facultat recorden que parlava castellà a tot arreu tot i tenir el català com a llengua primera. Un burgés de mena que no va descobrir que era "nacionalista" fins que va entrar a CiU per trapicheos amb la familia Pujol. Si partim de la base de que existeixen dues menes de polítics, el que volen pillar i a més es creuen al menys una part del que diuen i els que únicament i exclusiva volen pillar, Artur Mas és juntament amb Eduardo Zaplana un representant clàssic d'aquesta entranyable espècie de la fauna política.

    ResponElimina
  2. Respecte a l'emplaçament de l'hospital del futur, tal i com se l'anomena ja, jo pregunto si CiU pot assegurar que els terrenys que ells proposen són prous i són segurs; es podria donar la paradoxa que discutissim ara un emplaçament i després l'altre tampoc fóra bo i acabessim fent un "bucle", senzillament per afanys de partit.

    ResponElimina
  3. I jo hem pregunto, on eran aquest senyors que ara tenen solució per a tot, durant els anys que compren de 1980 a 2003, es que vivien en un altre planeta o potser es pensen que els electors som "tontos"

    ResponElimina
  4. El que està clar és que una "ciutat sanitaria" s'ha de concebir relativament lluny se les concentracions urbanes.
    O, és que no ens en recordem de l'estrés de l'actual Hospital?
    El lloc del PSC està ofegat pels projectes de properes cases i amb vies de comunicació que ja son petites.
    Però, millor que on és, segur.
    Potser podriem trobar llocs millors i amb més futur. També, molt segur.
    L'urbaniste tortosí és penós!

    ResponElimina
  5. Xeics, sembla mentida: A Vinallop.

    ResponElimina
  6. Jo no trobo malament que si es pot fer allí se fasse.
    Un altra cosa és que a CIU no li agrade perque se els hi ha ocurrit als socialistes.
    Crec que Tortosa necessita un hospital territorial de referència a on la gent de les Terres de l'Ebre pugue anar sense necessitat d'anar a Barcelona a la més mínima.

    ResponElimina
  7. Has suat molt carinyet..???

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta