10 de novembre del 2006

Els alcaldes de la Ribera també reclamen pous per prevenir incidents tòxics al pantà de Flix

El president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), José Luis Alonso, va reunir-se ahir al matí a Tortosa amb els alcaldes del tram final de l'Ebre, amb l'objectiu d'informar-los de l'estat del projecte constructiu de la neteja del pantà de Flix. A les reunions, que van ser a porta tancada i sense convocar oficialment la premsa del territori, també van participar altres representants de la CHE, de la societat estatal Acuamed i de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Els responsables de Getinsa, l'empresa encarregada de la redacció del projecte, van informar de la situació actual i dels aspectes fonamentals que garantiran la seguretat de les obres de descontaminació, i dels controls establerts per evitar qualsevol contaminació de l'aigua de l'Ebre. Segons va assegurar la CHE a través d'una nota de premsa, durant la reunió va posar-se de manifest que la possibilitat d'una contaminació de l'aigua quedarà reduïda «dràsticament», ja que els materials tòxics i radioactius seran aïllats, descontaminats i transportats amb unes fortes mesures de seguretat. Amb tot, un grup d'alcaldes de la Ribera d'Ebre van reclamar que a la comarca també es facin pous per garantir el subministrament d'aigua en cas d'incident, com els que es faran a Tortosa per connectar-los a la xarxa del minitransvasament de Tarragona. Els responsables de les administracions es van comprometre a estudiar el tema.
D'altra banda, la CHE va confirmar ahir que hi ha larves de musclo zebrat al Noguera Pallaresa i en altres rius i embassaments catalans i de l'Aragó, com Siurana, Guiamets, Oliana, Rialb i altres de Saragossa, Osca i Terol.

El Punt (10-Novembre-2006)

1 comentari:

  1. Susanna,
    xiqueta, no t'has dixat ni una coma.
    Perfecte!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta