25 de novembre del 2006

Les obres de desdoblament de l'N-340 provoquen una fuita al minitransvasament

El CAT aprofita l'incident per defensar els nous dipòsits i la canonada doble

Els operaris del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) van haver de treballar ahir durant hores, ja que les obres del desdoblament de la carretera N-340 van provocar la ruptura de la canonada del minitransvasament de l'Ebre, al terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Els danys no van afectar el subministrament d'aigua als ajuntaments i indústries consorciades, i el CAT va aprofitar la situació per defensar l'ampliació dels dipòsits i el projecte de la doble canonada.

El CAT va detallar que a un quart de set del vespre es va reprendre el bombament de l'aigua del minitransvasament des de les estacions de bombament del punt de captació, a Campredó; de la planta potabilitzadora de l'Ampolla, i de les instal·lacions del coll de Balaguer. La previsió era que al cap de poques hores es restablís la pressió a tota la conducció del CAT, així com els nivells habituals als dipòsits d'emmagatzematge, que ahir van haver de posar-se en marxa per garantir el subministrament d'aigua a tots els ajuntaments i a les empreses consorciades.
La ruptura de la canonada va passar a les onze del matí, per la perforació accidental de la conducció durant les obres que s'estan realitzant al terme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant per desdoblar l'N-340. Segons fonts del CAT, qualsevol situació d'alarma va ser «totalment infundada», ja que les reserves del consorci i l'actual capacitat d'emmagatzematge van permetre garantir els «compromisos de subministrament». De fet, el CAT va aprofitar per remarcar que l'incident va servir per demostrar la viabilitat dels últims projectes aprovats, amb l'objectiu de «millorar les infraestructures, incrementar les garanties de subministrament i ampliar la capacitat d'emmagatzematge, d'acord amb la política impulsada en la línia d'una gestió eficient de l'aigua». En línies generals, el CAT projecta construir una altra canonada, al costat de la conducció actual, per practicar enllaços d'emergència i evitar la interrupció del subministrament en cas d'algun incident com el d'ahir. El consorci també preveu construir noves línies de decantadors de reserva i dipòsits d'aigua crua, que podrien entrar en funcionament abans de l'estiu del 2007.

El Punt (26-Novembre-2006)

4 comentaris:

  1. Segueix la inèrcia d'acostar els recursos a les necessitats en lloc a l'inversa.

    "Oh! Eren necessitats anteriors", es dirà. Vet aquí que s'han fet més grans, com el bestiar que ja no pastura però que a la menjadora engreixa més ràpid.

    No m'imagino un assedegat beduí del desert que, a prop de l'oasi, s'assegui dalt la duna i digui: "A mi, l'aigua que me la duguin fins aquí, que jo ja he caminat prou". Això és el que per a mi passa.

    Mentre l'aigua marxi, res no arribarà a les Terres de l'Ebre: Ni els diners que diuen que paguen per ella.

    ResponElimina
  2. Jo encara estic sorprès del soparet dels 25 anys del CAT. Com potser que algú d'IC-V organitzi aquella bacanal i homenatgi un personatge com Faura?

    ResponElimina
  3. ...Lo cortés no quita lo caliente...

    ResponElimina
  4. Gota a gota s'esgota...No sé on ho he llegit...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta