25 de novembre del 2006

Tortosa estrena «Som aigua»

La tinent d'alcalde de Participació Ciutadana i Societat de la Informació, Amparo Moreno, va ser l'encarregada d'inaugurar ahir al vespre l'exposició Som aigua. La nova cultura de l'aigua, que es podrà veure fins al 21 de gener a la Casa de l'Aigua de Tortosa. La mostra és una coproducció de l'Obra Social de Caixa Sabadell i de la Fundació Cassa, que la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, la Plataforma en Defensa de l'Ebre, l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) i l'Ajuntament de Tortosa han volgut portar a l'edifici de l'antiga estació del Carrilet. Som aigua és una proposta didàctica i interactiva, que busca la complicitat dels ciutadans. Per això, la mostra comença informant els visitants sobre una realitat biològica: el 70% del cos humà està format per aigua. Tot seguit, l'exposició fa un recorregut pel cicle de l'aigua, i entra a fons en l'anàlisi del clima mediterrani. Un clima que, tenint en compte les seues irregularitats en el règim de pluges, obliga els països de la conca a fer una gestió correcta dels recursos hídrics. Els visitants de l'exposició, que remarca la responsabilitat ciutadana de fer un ús racional i solidari de l'aigua que raja per l'aixeta, també tindran accés a unes pantalles interactives, amb un mapamundi que els permet desplaçar-se per tots els racons de la Terra, amb informacions insòlites sobre l'aigua de cada continent. A més, també podran entrar en jocs amb refranys populars sobre l'aigua i en apartats que expliquen altres aspectes de l'aigua, com a vehicle de salut i també de malalties. Som aigua es podrà visitar de dilluns a divendres, a partir de dos quarts de deu del matí i fins a dos quarts d'una del migdia; i dissabte i diumenge, en horaris de matí i de tarda.

El Punt (25-Novembre-2006)

1 comentari:

  1. Si; si...a estalviar aigua..!! Així n'hi haurá més pels de més al nord ; que son mes gent i gasten molt més...I es que les noves tarifes están molt ben pensades ..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta