14 de novembre del 2006

Tortosa busca nou lloc per a Les Carpes del Riu i descarta Remolins i Ferreries

L'Ajuntament pensa en terrenys al 13 de Gener, per no allunyar més la zona lúdica del nucli urbà

El govern de Tortosa està buscant un nou emplaçament per a la zona lúdica de Les Carpes del Riu, que haurà de desmuntar en poc temps per la construcció del nou campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de les Terres de l'Ebre. En els últims mesos, l'Ajuntament ja ha descartat instal·lar Les Carpes del Riu al nord del nou recinte firal, a Remolins, i també als nous eixamples de Ferreries, per la pròxima construcció del nou hospital al sector de la Farinera. En aquest context, la regidora de Governació, Consol Cordero, va confirmar que han pensat en uns terrenys del 13 de Gener, per no allunyar més la zona lúdica del nucli urbà.

La regidora de Governació, Consol Cordero, va explicar que l'Ajuntament encara no té decidit quin serà el nou emplaçament de la zona lúdica de Les Carpes del Riu. «Per nosaltres és una qüestió absolutament prioritària, perquè en pocs mesos podrien començar les obres del futur campus de la URV al parc de la Fira», va remarcar Cordero. La regidora hi va afegir que l'equip de govern encara està buscant quina és la millor ubicació per a la zona d'oci nocturn, un cop han quedat descartades les primeres opcions que havien avaluat l'Ajuntament tortosí i la societat que agrupa els propietaris de cinc pubs de la ciutat.
En primer lloc, les parts van descartar el trasllat al nord del recinte firal, en uns terrenys que l'Ajuntament estava disposat a cedir als propietaris dels pubs. La idea de la regidora de Governació era potenciar una zona jove «molt potent», amb la construcció del campus universitari, el pavelló firal i poliesportiu de Remolins, i la nova zona d'oci nocturn, que els propietaris dels pubs s'encarregarien de gestionar. Però l'Ajuntament va fer marxa enrere, ja que el consistori encara no té prou terrenys a l'horta del Pimpí. Tot seguit, les parts van girar el mapa de la ciutat i van programar el trasllat de Les Carpes del Riu a les zones d'eixample de Ferreries. Però just després va anunciar-se la construcció del nou hospital al sector de la Farinera, i l'Ajuntament busca ara parcel·les que ja siguin municipals o pugui rebre amb les cessions dels nous plans urbanístics.

> Iniciativa privada i acció municipal

L'Ajuntament de Tortosa i els empresaris de cinc pubs de la ciutat van arribar al juny a un acord que garantia la gestió del recinte de Les Carpes del Riu, un cop els seus gestors anteriors, l'empresa Gurguis SL, van renunciar a la concessió que caducava l'any 2008. Els cinc pubs que ara gestionen Les Carpes del Riu són els bars musicals Welcom, Rembrandt, Bàsic, Cèntric i Merlet, agrupats en la societat Centre Lúdic Tortosí SL. El recinte va obrir la nit del 22 de juny per afrontar l'últim any al parc de Remolins, funcionant com a espai d'oci nocturn i discoteca d'estiu, però a canvi que els pubs avancessin l'hora del tancament. El conveni determina que l'explotació de l'actual recinte de Les Carpes del Riu té un termini d'un any, prorrogable segons quan calgui cedir els terrenys a la URV.

El Punt (14-Novembre-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta