1 de desembre del 2006

El control de la fundació Manyà és l'origen de la crisi de govern a Tortosa

La regidora Moreno reclamava l'entitat per a Estudis Universitaris, però l'alcalde vol dissoldre-la

La subvenció del projecte Tortosa, ciutat singular va ser la culminació de la polèmica entre Amparo Moreno i l'alcalde, amb la fulminant destitució de la regidora independent per part de Joan Sabaté. Però l'origen del conflicte és el control de la Fundació Doctor Manyà, que Moreno reclamava per impulsar Tortosa com a ciutat universitària i desenvolupar els diferents projectes relacionats amb la societat de la informació. Una gestió que Sabaté va negar-li, ja que la previsió del govern municipal era dissoldre la fundació Manyà, una vegada Tortosa va aconseguir la implantació de la universitat pública amb el campus de la URV.

L'exregidora de Participació Ciutadana i Societat de la Informació Amparo Moreno va enviar dilluns una carta a l'alcalde en què li reclamava la reactivació de la Fundació Universitària Doctor Manyà, actualment «en via morta», sense consignació pressupostària i al límit de la dissolució. A la carta, a la qual ha tingut accés El Punt, Moreno recordava que feia un mes que esperava alguna resposta de l'alcalde sobre el patrimoni i el funcionament de la fundació els anys 2005 i 2006, així com que Joan Sabaté accedís a traspassar la institució a la regidoria d'Estudis Universitaris. La regidora afirmava que discrepa en la decisió de dissoldre la fundació i de reduir la política municipal de promoció universitària als diferents convenis de col·laboració amb els centres de la UNED, la URV i l'Observatori de l'Ebre. Així, Moreno considerava imprescindible que la fundació figurés al pressupost del 2007 amb les dotacions de personal i manteniment, per executar els projectes actuals i promoure'n de nous. La regidora demanava a Sabaté «fets, i no paraules» per demostrar confiança en el seu treball, i per impulsar Tortosa com una «ciutat universitària de referència» en l'àmbit europeu i també en la societat de la informació.

> Sabaté rebutja l'ultimàtum

«Reitero la meua voluntat de continuar col·laborant en el govern que presideixes, per presentar un balanç positiu als ciutadans que ens van donar la confiança l'any 2003», va afirmar la regidora Amparo Moreno en l'últim paràgraf de la carta enviada dilluns a l'alcalde. Però Joan Sabaté, aprofitant que dilluns a la nit es reunia amb els membres de la junta de govern local, va rebutjar les peticions de la regidora independent. Aquesta negativa és el fet que va propiciar que Moreno esclatés amb motiu de la roda de premsa que tenia l'endemà, per presentar la subvenció de 235.000 euros del projecte Tortosa, ciutat digital. Per la seua banda, fonts municipals van recordar que al pressupost del 2006 ja no hi havia cap partida per a la Fundació Universitària Doctor Manyà, i que si l'Ajuntament no l'ha dissolt encara és perquè hi havia diferents compromisos de caràcter cultural, com l'edició de llibres. Així, el govern tortosí no preveu destinar ara cap partida per a la fundació, que es dissoldrà l'any 2007. Actualment, la banda municipal de música també depèn de la fundació Doctor Manyà, però té un pressupost al marge.

El Punt (1-Desembre-2006)

12 comentaris:

  1. Personalment no considero incopatible la continuïtat de la Fundació Manyà amb la presència dels estudis universitaris públics a la ciutat. Moltes ciutats catalanes mitjanes (si no recordo malament, Manresa), tenen aquest model, i no els funciona gens malament. Si m'equivoco, corregiu-me, estic escrivint de memòria.

    http://www.fub.edu/

    A tot plegat... i la UOC no pinta res en la societat de la informació?? Perquè mai se la menciona quan es parla de la presència d'estudis universitaris al territori??

    ResponElimina
  2. Això és una cacicada de l'alcalde.
    Què passa que la funcadicó Manyà no li agrada???
    Potser preferiria potenciar la funcació de l'anticatalanista Marcel·lí Domingo???
    Per aquí deuen anar los tiros. La beca de 3000 € per a estudiar a Marcel·lí Domingo i lo nom de la nova biblioteca així ho indiquen.
    Quina vegonya!!!
    Faura, Bel i Lluesma pensen donar suport a la disolució de la Fundacio Manyà al 2007????

    ResponElimina
  3. Comedianta, la teva capacitat per desacreditar-te a tu mateixa és infinita. Tots els dies re-inventes alguna cosa. Avui toca el caciquisme, i una visió (la teva clar)molt particular del que va ser Marcel·lí Domingo. Per parlar de qualsevol cosa a ningú se li ot demanar un post grau, però un mínim de coneixements per fer les afirmacions que tu fas si que seria raonable. On has estudiat història al TBO?

    ResponElimina
  4. La comedianta sempre es creu en la veritat absoluta i per contra sempre criticant a Sabate cal dir que ell no es un sant pero si no recordo malament ell var ser alcalde gracies a uns grups els li van donar sopor i el cual formaba part ERC (suposo que el seu partit)a les hores estaba be el que feia Sabate o sols es aixi desde que els va fotre al carrer, que la cosa no funciona. Espero no vorte mai al govern en Sabate a tindriem que anar mirant emeroteques per ferte memoria de esta que tu dius HISTORICA.Encara que el de ERC son prou intelillents per no ficarte en lloc. Per aqui per tortosa ara no plou jajajaja.

    ResponElimina
  5. A mi si Marcel·lí Domingo era o no anticatalanista no m'interessa gaire. Per començar, perquè tenir unes idees sobre Catalunya o sobre política, no pot equiparar-se a ser anticatalanista. I a més, amb tants anys de distància, encara menys. Caldria veure quans anticatalans hi havia aleshores a Catalunya i a Espanya. És Montilla anticatalà? És l'ex-ministre Borrell anticatalà? O tenen una idea d'Espanya i de Catalunya diferent?

    Deixant de banda això, que em sembla un dels problemes de l'independentisme -i que consti que m'agradaria viure en una Catalunya independent però, no a qualsevol preu-, el tema del meu comentari, com ho he dit al bloc, és que em sumo a allò que ha dit Dani, sobre la situació de la UOC com una universitat de segona.

    ResponElimina
  6. Visca la comedianta, es la millor, ni no fos ella, avui Tortosa seria una ciutat en decadencia.

    Espero que entengueu la ironia, però a la senyora en qüestió o l'agafes per aquets cantó o es fa sortir de polleguera amb les seves tonteries diaries.

    ResponElimina
  7. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Cacicada de Sabaté? No ho sabem. Ara bé, el que si que ens queda clar, és la incapacitat més que demostrada de Sabaté per generar consens i per liderar la ciutat.
    Ja són massa els aspectes negatius que acumula Sabaté en la seva gestió.

    ResponElimina
  9. REalment, m'alegro de no ser la única que creu que la comedianta sovint no en té ni idea i parla per parlar. Jo me pregunto seriosament com una dona com ella, que a sobre fa tantíssimes faltes d'ortografía i destroça el model estàndard tortosí (que per supost és perfectament correcte), pot escriure els articles que escriu i publicar-los a una revista. Quina vergonya, deu meu...

    ResponElimina
  10. Per a la comedianta i el seu català, ja que no pot ser occidental, que sigue correcte.

    El Firefox 2.0: la nova generació
    Windows Download
    Mac Download
    Linux Download

    ResponElimina
  11. A lúsuari anònim de les 11:39 que en es pensa que en sap molt.
    No sabia que el número deu fos teu!!!!

    ResponElimina
  12. per a l'anònim de les 2:05, l'occidental és perfectament correcte, tant a l'oral com a l'escrit. Però una cosa és utilitzar el tortosí correctament, i l'altra és posar tot de barbarismes i faltes, de l'estil de "mon anirem".

    I a la comedianta, no en sé massa, tampoc, però més que tu segur, perquè veient la teua forma d'escriure se nota que no t'has ni mirat mai les normes de tortosí estàndar. Per algú com tu que es creu tan catalanista i defensora del territori, és una mica incoherent. Si escriguesssis els teus articles en tortosí correcte, segur que la gent que els llegeix s'animaria més a escriure-ho també, i no a ficar coses com "teva" o "escombra" quan escriu. Fent el que fas provoques o que la gent escrigue en oriental o que comete faltes derivades de barbarismes i xarnegades. Com a persona que publica articles en un mitjà molt llegit, hauries de ser de ser més cuidadosa amb la teua eina de treball, el tortosí.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta