19 de desembre del 2006

Proposta per enviar el monument franquista de Tortosa cap a la Moncloa

He llegit avui amb gran interès que les joventuts d'EUiA, Alternativa Jove, es comprometen a retirar "tots els símbols feixistes que encara queden a moltes ciutats de Catalunya", per enviar-los a la Moncloa. La raó és, segons Jordi Miralles, el coordinador general d'EUiA, que la formació no està convençuda amb la llei de memòria històrica que ha promulgat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Vist això, i encara que les notícies diuen que la campanya afectarà bàsicament les plaques amb el jou i les fletxes d'alguns edificis construïts durant el franquisme, he tornat a pensar en l'enderrocament del monument que encara hi ha al mig del riu Ebre al seu pas per Tortosa. L'alcalde Joan Sabaté, ex-ICV i ara del mateix partit que Zapatero, va afirmar fa més d'un any que volia retirar el monument durant el 2006, i iniciar un concurs d'idees per mirar de substituir-lo per una passarel·la de vianants. Unes paraules que s'ha degut emportar, riu avall, la mateixa aigua que banya la pilastra de l'antic pont de la Cinta. Mira tu si en tindrien de faena, els d'Alternativa Jove, si es peguessin una volta per Tortosa!

7 comentaris:

  1. I perquè igual que fem requalificant los terrenys quan mos convé, no ho fem també en lo monument???
    Una bona requalificació monumental, una bona neteja de cutis i un monument tan espectacular com este pot passar a representar una batalla, la de l'Ebre on la majoria de morts tan d'un bando com de l'altre, van ser víctimes innocents de la guerra dels homens.
    Salut i república!!

    ResponElimina
  2. Deixeu en pau el MONUMENT,que ja esta bé, loq que s'hauria de fer es conservar-lo que es la historia de la nostra terra......i arreglar-lo que es vergonyos de com esta., si no que també se traguem totes l'esglesies del temps de la inquisió.

    ResponElimina
  3. pos no estaria malament

    ResponElimina
  4. Ara, quan el Congrés de Madrid, precisament está elaborant la "Llei de la Memoria Histórica", fora un bon moment per requalificar aquests ferros rovellats per conservar una memoria colectiva del que aqui desgraciadament va passar..Naturalment sense cap referencia partidista..

    ResponElimina
  5. No pot ser! Pos si pensa igualet que jo...deu ser el Nadal.
    Ara, que també puc pensar que a vostè lo únic que li agrada es requalificar sigue lo que sigue...
    sr. mc calan,
    Bon Nadal i Feliç any 2007 ple de requalificacions profitoses, de tot cor.

    ResponElimina
  6. un coet i al valle de los caidos ...a reomplir forats!
    I passarel·la de vianants i bicis
    aviam si un puntal al mig del riu l'hem de desaprofitar en ferros rovellats i àguiles franquistes o creus preconciliars

    ResponElimina
  7. Li desitjo el mateix per vosté i la seva family....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta