12 de gener del 2007

Roquetes reclama a Tortosa que no retardi més la variant de l'eix de l'Ebre

La Generalitat ja va obligar l'Ajuntament roquetenc a incloure el traçat de Carreteres en el pla general

El regidor d'Urbanisme de Roquetes, Miquel Castelló, va fer ahir una crida a tots els grups de l'Ajuntament de Tortosa perquè govern i oposició posin fi al debat sobre el traçat que hauria de tenir la variant de l'eix de l'Ebre (C-12). Castelló va recordar que el desdoblament també afecta el seu terme municipal, i que Roquetes ja va haver d'acceptar el traçat que proposa la direcció general de Carreteres, per poder aprovar el seu pla d'ordenació urbana municipal (POUM). Tortosa es troba ara en una situació idèntica, i Castelló va advertir que la polèmica actual pot retardar i posar en perill l'execució d'una obra «molt necessària».

«No podem aturar durant més temps la construcció de la variant de l'eix de l'Ebre», va afirmar ahir el regidor d'Urbanisme de Roquetes, Miquel Castelló, amb l'objectiu de fer una «crida a la responsabilitat» dels membres del govern i de l'oposició de l'Ajuntament de Tortosa. De fet, aquesta setmana s'ha incrementat la divisió a l'Ajuntament tortosí sobre el traçat que hauria de tenir la variant, ja que el govern de Joan Sabaté afirma que cal acceptar el traçat de Carreteres perquè el nou POUM puga entrar en vigor, mentre que CiU i ERC reclamen un traçat més a l'oest, que no afecti la zona de xalets del Canalet. Castelló els va recordar la necessitat de desviar el trànsit de la C-12 per fora de la conurbació que formen Roquetes, Tortosa i Jesús. De fet, també va dir que el traçat previst per Carreteres ja va ser consensuat per totes les forces polítiques l'any 2001, amb l'aprovació del pla territorial de les Terres de l'Ebre.

A més, el regidor d'Urbanisme va remarcar que Roquetes també havia previst un traçat de la variant paral·lel al canal Xerta-Sénia, però que fa cinc anys ja va haver d'acceptar l'informe vinculant de Carreteres, per poder aprovar el seu POUM. «A Roquetes ja hem fet els nostres deures, i com que la variant també passa pel nostre terme municipal, Tortosa hauria de practicar el bon veïnatge i tenir-nos en compte, quan ara parlen de la variant de l'eix de l'Ebre», va demanar. En aquesta línia, Castelló va precisar que els interessos privats dels membres de la plataforma Salvem Lo Canalet són legítims, però va advertir que els càrrecs públics han de vetllar pels interessos globals i no guiar-se per les urgències electorals. El regidor va manifestar que Roquetes també haurà de dir si els actuals retards en l'execució del projecte estan justificats.

> Salvadó diu que no hi ha calendari

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, va parlar ahir per primer cop de la polèmica pel traçat de la variant de l'eix de l'Ebre per l'oest de Roquetes, Tortosa i el nucli de Jesús. «Hi ha un estudi informatiu que es traurà a exposició pública, i a partir d'aquí la direcció general de Carreteres recollirà totes les al·legacions sobre aquesta qüestió, per estudiar-les i donar una resposta», va dir Salvadó. Però el delegat va afirmar que encara no hi ha un calendari perquè la Generalitat faci públic el traçat definitiu de la variant de la C-12. Salvadó va ser més clar en l'altra polèmica viària de la setmana: el traçat de l'autovia que hauria d'unir l'Aragó amb la costa, a través de l'N-420 o de l'eix de l'Ebre. Salvadó va afirmar que «cap carretera val la divisió i l'enfrontament intern del territori». De fet, va fer una crida al front liderat per Gandesa i Móra d'Ebre, i al front institucional que encapçala la Cambra de Comerç de Tortosa, perquè consensuïn una sola proposta de traçat.

El Punt (12-Gener-2007)

4 comentaris:

  1. La estada al Palau d'abaria, li ha sentat be al regidor Castelló, al menys és clar i sense embussos. A Roquetes van haver d'acceptar la traça de la C12 com deia carreteres i ja tenen el seu POUM aprovat. I no ha passat res.

    A veure si prenen nota els de la plaça d'Espanya, i fan els seus deures sense enganyar als afectats. L'afirmació del d'Urbanisme tortosi, dient que despues de aprovar el POUM ja negociarien la traça real de la C12 amb Carreteres es foter-sen a la cara de la gent. Quines galtes tenen alguns...

    ResponElimina
  2. i este personatge vol ser alcalde de Roquetes?... que es preocupe del seu poble que bona feina li queda per fer.

    ResponElimina
  3. ah! Paco Gas alcalde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ResponElimina
  4. El GasPaxo al estiuuuuuuuuuuuuuuuu!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta