4 de gener del 2007

Tortosa preveu sancionar les actituds incíviques abans de les eleccions

La regidora de Governació diu que tenen avançada la nova ordenança de bon ús de la via pública

La regidora de Governació, Consol Cordero, va confirmar ahir que l'equip de govern de Tortosa té força avançada la nova ordenança de bon ús de la via pública, que podria entrar en vigor a finals de març. Cordero va detallar que l'ordenança actualitzarà l'antiga normativa municipal, del 1995, que havia quedat obsoleta. A més, la nova ordenança preveu l'aplicació de sancions a aquells ciutadans que no complexin les normes bàsiques de convivència, tinguin actituds incíviques o provoquin desperfectes a la via pública. Amb tot, Cordero va afegir que, abans de sancionar, l'Ajuntament farà diferents campanyes de conscienciació.

Feia mesos que alguns regidors del govern de Tortosa manifestaven la necessitat d'actualitzar l'ordenança de civisme i començar a aplicar sancions, i ahir la regidora de Governació, Consol Cordero, va confirmar que la nova ordenança de bon ús de la via pública podria entrar en vigor a finals de març. Amb tot, Cordero va explicar que abans reunirà la comissió de Governació, per intentar consensuar la nova ordenança amb tots els grups municipals. En aquest sentit, la regidora va admetre que la proximitat de les eleccions municipals podria dificultar el consens polític, però va fer una crida al «sentit comú» dels membres del govern i de l'oposició. A més, Cordero va detallar que es faran diferents campanyes de conscienciació per informar tots els ciutadans, abans de començar a aplicar les sancions. De fet, la regidora va presentar ahir la làmina que l'Ajuntament farà arribar a totes les cases de la ciutat, una vinyeta amb què les famílies podran «jugar» a detectar una quarantena d'accions que dificulten la convivència a la ciutat. En una segona fase, la campanya també es farà arribar a les escoles, per aconseguir la complicitat dels més menuts en la difusió dels valors cívics, així com a les associacions i entitats socials. En aquest sentit, Cordero va destacar que la vinyeta està escrita en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès, àrab i xinès), que són les cinc llengües més parlades pels gairebé 38.900 veïns empadronats al municipi.
D'altra banda, Cordero va explicar que també han editat en els mateixos cinc idiomes una sèrie de tríptics, que es distribuiran al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) per informar millor els nouvinguts sobre els diferents tràmits relacionats amb el padró municipal. Als fulls es detalla la documentació que han de portar els nouvinguts per inscriure's al padró, i s'explica per a què serveixen documents com el certificat d'empadronament, l'informe d'arrelament social o l'informe d'habitabilitat, necessari per iniciar els tràmits de reagrupament familiar. A més, l'Ajuntament ha reforçat l'atenció a l'EMD de Jesús i a les pedanies, i ha dissenyat 5.000 clauers per recordar el mes i l'any de la renovació de padró.
El Punt (4-Gener-2007)

Per saber més:
-Actituds que dificulten la convivència
-L'Ajuntament posa en marxa una campanya per afavorir el civisme a la ciutat
-L'Ajuntament realitza un seguit de millores en l'atenció a la ciutadana i per afavorir la integració social de la població immigrada

5 comentaris:

  1. D'aquí al Fascio.

    ResponElimina
  2. Si tots mos comportessem amb més respecte i civisme vers els altres i vers la ciutat no caldria ni multar ni res de res. Al Temple hi ha una rambla permanentment plena de cotxes aparcats a sobre; els passos de peatons estan ocupats sistemàticament per cotxes; el passeig de ribera està ple de cagades gossos (aquí els guarros són els amos, no els animals!!);... i no pararia. Si no tenim clar que la ciutat també forma part de la nostra llar, l'Ajuntament ha d'actuar. No facis fora de casa allò que no fas a dins.

    ResponElimina
  3. Està bé que hi hagin mesures coactives, però n'estic d'acord que sense civisme no hi ha solució. A més a més, quan es dicten ordenances s'han de fer complir i no que es quedi amb paper mullat com passa a Amposta per exemple, que es va aprovar una ordenança de policia i bon govern, però el candidat a l'alcaldia i primer tinent d'alcalde durant 20 anys el senyor Manel Ferré no l'ha volgut o no l'ha sabut posar en marxa. Així Amposta segueix igual de bruta, igual de ruidosa i d'incívica com de fa mols anys cap aquí.

    ResponElimina
  4. espero que ben prompte surtin veus que qüestionen esta ordenança, el model de ciutat que proposen no és nou... ciutats aparador amb una regulació hiperburocràtica de tot, preocupades només per la imatge (té gràcia que l'ajuntament vulgue això tenint en compte la seua deixadesa... no?).

    I com és evident en una ciutat que vol seguir este model, no es preocupa per les coses serioses o per anar a l'arrel d'alguns dels problemes...

    En fi, m'agradarà vore quines són les reaccions a l'ordenança, serà una bona manera d'avaluar molta gent... jo penso que les reaccions de la resta de partits ja tarden en sentir-se, cal que es posicionen.

    ResponElimina
  5. Hipocresía, fariseisme i doble raser , es el caracteritza aquest govern municipal. Qui no compleix , no pot moralment exigir compliment...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta