17 de febrer del 2007

Els propietaris d'un estanc de Tortosa pateixen el segon robatori amb violència en només set mesos

Els agressors aprofiten la gran afluència de gent a la zona de vianants per fugir

Els propietaris de l'estanc del carrer d'en Carbó de Tortosa van patir ahir al vespre el segon robatori amb violència en els últims set mesos. Poc abans de l'hora de tancar, dos desconeguts van entrar a l'estanc i van limitar-se a demanar un paquet de tabac, després d'haver despertat les sospites de la propietària. Quan els cobrava el tabac, els desconeguts van aprofitar per etzibar-li un fort cop al cap. El seu marit, que és invident, també va rebre un cop i no va poder evitar la fugida dels agressors.

La regidora de Governació de Tortosa, Consol Cordero, va arribar al carrer d'en Carbó només uns minuts després de la segona agressió als estanquers en els últims set mesos. L'estanc, que també és una de les llibreries més antigues de la ciutat, es troba a la zona de vianants del centre comercial, i cap a les set del vespre hi havia molta gent passejant pel carrer. «Ens ha sorprès molt la facilitat amb què han entrat a l'estanc, han agredit els propietaris i han marxat a peu», va explicar Cordero. Després de parlar amb els agents de la policia local, la regidora va confirmar que la propietària havia rebut un fort cop al cap, i que li havia sortit un nyanyo «de la mida d'un ou» al front. D'altra banda, els agressors també van trencar les ulleres al propietari de l'estanc, que segons un testimoni estava molt nerviós i visiblement afectat. De fet, dues ambulàncies van arribar a la zona de vianants per atendre el matrimoni agredit, i això va fer que un bon nombre de comerciants, vianants i altres curiosos s'apleguessin al llarg del carrer d'en Carbó. Finalment, la regidora de Governació no va poder precisar si els agressors havien agafat diners de la caixa o potser més tabac, abans de fugir. El primer atracament al mateix estanc del carrer d'en Carbó va produir-se el 27 de juliol de l'any passat, a la una del migdia. Aquell dia, un encaputxat va entrar a l'establiment, va robar els diners de la caixa i va ferir el propietari de l'estanc a la mà, amb una arma blanca. Els agents de la policia local van aconseguir detenir el presumpte autor dels fets només dues hores i mitja més tard, gràcies a la col·laboració d'alguns testimonis que havien pogut reconèixer l'individu. De fet, l'atracament del juliol i altres robatoris menors a l'illa de vianants del carrer Sant Blai van motivar una actuació espontània, per la indignació de part dels comerciants de la zona del centre de Tortosa. La protesta, consistent en l'enganxada de cartells amb el lema Necessitem seguretat ja! als aparadors de les botigues, es va convocar al marge de l'agrupació comercial Tortosa Centre.

El Punt (17-Febrer-2007)

19 comentaris:

  1. Encara li queden a algú dubtes de que Tortosa és una ciutat insegura?
    Bé, segur qua a l'alcalde encara li queden molts dubtes ja que viu d'esquenes a la ciutat i de cara a Madrid (Viva el Senat ben pagat!. Mentrestant als tortosins que ens bombin.

    ResponElimina
  2. Que vingui CArdus a fer un parc temàtic a Tortosa: Delicte aventura.

    ResponElimina
  3. No sé què dir-vos. No sembla que hi hagi molta més inseguretat que la normal en una ciutat de 40.000 habitants. Tampoc sé si és tot per culpa de l'alcalde. Em sembla que fa temps que hi ha gent per aquí que es dedica a fer campanya electoral.

    ResponElimina
  4. VOLEM COMERÇ SEGUR JA

    ResponElimina
  5. TENIM LO QUE MOS MEREIXEM ; TANTA INDISCIPLINA, TANTA JUSTÍCIA BLANA I UN CODI PENAL PRODELINCUENT I QUE DESMOTIVA A LES FORCES DE SEGURITAT, NOMÉS ENS POR DUR A LA SITUCIÓ QUE ESTEM.

    ResponElimina
  6. Tranquil, ara mos posaran als immigrans a fer de mossos. La Generalitat los hi paga un curset valorat en 1500 € per a que hi puguen entrar al cos. Això sí, si tu vols entrar-hi, a pagar!

    ResponElimina
  7. Penos lo que està passant a Tortosa en la seguretat. Penseu que hi ha molta gent que no denuncia els delictes perquè està cansada de fer-ho i creu que és perdre el temps.

    Parleu en los comerciants i vis dirn la realitat del tema.

    ResponElimina
  8. Desprès direu que la gent marcha cap a qui i cap a ja a comprar que les grans empreses de comerç marchen cap Amposta ( encara que algú de aquí ja li va be ) però si sou vatros els que destrosseu tot no es que defensi a Sabate ni molt menys però que es culpa Sabate de la inseguretat es un pel ridícul i si feu tanta temor a la gent jo marcho a comprar a un altre lloc.

    ResponElimina
  9. Quin mal rotllo! Estic acollonit i me fa temor sortir de casa! Sort que ara vindrà Bel el Salvador i ho arreglarà tot aplicant la Llei Marcial i lo toc de queda

    ResponElimina
  10. A veure, si ho entenc?
    Que Sabaté ara fa atracaments amb violencia?
    I que es el culpable únic del canvi climatic?
    I que el tren d'alta velocitat no estigui conectat amb la frontera francesa?

    A mi hem sap molt greu que hagin atracat a aquesta poca gent, pero aprofitar que el Pisuerga passa per Valladolid per culpar de tot a l'Alcalde es d'un cinisme absolut.

    Jo vaig patir en primera persona fa molts anys un atracament amb violencia amb escopetes de canons retallats, i us puc ben assegurar que mai vaig pensar que fos culpa de Beguer.

    Els vostres arguments son patètics i de vegades caien en la mes absoluta vaguetat deixeu de criticar i aporteu alguna cosa positiva.

    ResponElimina
  11. Solució amb l`actual llei penal, no en hi ha; tinc un comerç que he patiexo furts (fins 4 la mateixa tarda i de les mateixes persones) i la policia nacional pot fer res per la poca quantía dels furts.Només puc impidir l´accés de estes persones i comentar-ho amb altres establiments. Tampoc és tema sols de l´inmmigració (també hi ha gent d áquí).Ni l´alcalde ni la policia tenen la culpa. Es tema del sistema judicial del nostre país; així ens va i per aixó tot lo millor fa cap aquí.

    ResponElimina
  12. S´ha de ser molt cobard (altre cualificatiu, serà sensurat per Gustau) per agredir a un pobre invident i una dona a punt de jubilar.Anims als dos i el meu recolç sincer.

    ResponElimina
  13. comedianta com sempre ten vas de la bola, mesclar inseguretat amb inmigració es totalment ingust, la gran majoria de la gent que ve al nostre pais es per traballar i aixi aconseguir una millor vida, estic d'acord amb el que diu Rosendo, jo tinc una amiga que te un establiment al centre comercial i en una setmana li van entrar dos cops i era la matixa persona (nascuda a Tortosa).
    Es evident que Tortosa en pocs anys ha guanyat molts habitans i segur que per estadistiques tenim el nivell de delinquencia d'una ciutat com la nostra, ni més ni menys.
    La justicia te que esdevindre més agil,propera... però no es escusa com diu algun comentari per que les forçes de seguretat no fagin el que han de fer.
    Només vull recorda que faq poc la policia local de Tortosa va abortar un atrcament a una sucursal bancaria que va permetre desarticular una banda de delinquents perillosos que actuaven a tota la part mediterranea d'España, per no recorda com va acabar el noi que durant dos caps de setmana va tenir a tots els propietaris de parkins amb psicosi(jo soc un d'ells), la policia local el va detindre al carrer Berenguer a dins d'un parkin.
    Es a dir, la feina es fa peró com solen dir los delincuentes siempre van delante.
    Per cert desitgo que el propietaris de la llibreia d'en Carbo estiguin be i que no els hi torne a pasar el mateix i que enxampin als lladres.

    ResponElimina
  14. Totalment d'acord amb la persona que em precedeix. Per variar la Comedianta tortosina se'n va de l'olla i barreja les coses. I això que va de ser d'esquerres.

    ResponElimina
  15. Bueno, jo me canso de dir que hi ha un campament il·legal des de fa més de tres mesos a Tortosa. Aquest abans estava a Roquetes i la policia els va "explicar" que això és il·legal. A TortosA ÉS LEGAL? O és que a Tortosa primem als okupes? I que quedi clar que no fa res que siguin gitanos romanesos!
    I que quedi clar que no tenen res a veure amb el robatori, sensillament és un exemple de desidia policial!!!

    ResponElimina
  16. Poder si que la comedianta s'ha passat, però és innegable que quanta més inmigració més delinqüència, molts més problemes de convivència, conductes incíviques, etc.
    A tall d'exemple, fixem-nos en los guetos que s'han ceat en els últims anys:
    -La torre, pakistanís, on cada dia hi ha alguna baralla.
    -Call jueu, pakistanís i gitanos rumanesos.
    -Rastre, a part dels sempiterns gitanos, s'han afincat numerosos pakistanís.

    Des de l'ajuntament no s'ha fet res per aturar aquesta "guetització" dels racons històrics de Tortosa.
    Ara ens n'adonem que la sobreocupació dels pisos no solament passa a Badalona, si no que a Tortosa també existeix, corregido y aumentado. Crec que des del consistori s'hauria de crear alguna patrulla específica per a controlar aquests indrets, parlar amb l'immigrat i intentar corregir la problemàtica.
    Ja ningú vol un pis a la torre, o al rastre, o segons quina zona de remolins. Necessitem més control de la inmigració, o no ens en surtirem.

    ResponElimina
  17. La cosa està fotuda tu'''

    ResponElimina
  18. Reflexió.
    Delictes n'hi han sempre. Al final de l'any es pot valorar la seguretat quan es sàpigue l'estadística.
    Estem tots afectats, a més a més, per la naturalesa de les víctimes.
    Dues persones molta grans, amb disminucions físiques.
    Ens sembla una salvatjada.
    Realment miserable!
    Però, poc a poc i sense adonar-mon gaire hem passat d'una societat amb el 99% de gent del territori a una amb només un 80%, per fer un símil.
    Com en som de responsables d'estos canvis ràpids que han descompensat la ciutat?
    Tots tenim memòria de com era abans, no?
    Quan una bossa de població creix ràpidament, diguéssem que hi ha molta més adrenalina i insatisfacció. I molta més població flotant (no vull dir estrangera, de nacional n'hi ha un bon grapat) que, em figuro, son els responsables d'esta mena d'atracaments, a banda d'altres moltes causes.
    Abans tots sabíem qui eren los xoros. I ells sabien on havien d'anar.
    Ara, canvien de cara cada dos per tres i va a tort i dret.
    Estem en un altre model de convivència urbana.
    Peró no ho portem gens bé.
    I hem de recuperar lo perdut.
    Si em permeteu, m'atreveixo a dir que la seguretat només depèn de natros, de la nostra capacitat de ser una societat compensada i que garanteixi les mínimes condicions de supervivència.
    La repressió tothom sap que és l'exemple més evident del fracàs social.
    Cuidem-nos més!
    I sobre tot als nostres grans.

    ResponElimina
  19. la kulpa la t lo pna d sabate. Alcalde????? merda

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta