26 de febrer del 2007

Un acte blocaire a Flix?

La xerrada sobre la blocosfera de les Terres de l'Ebre que vam celebrar ahir a la tarda a la fira literària de Jesús va anar tan bé, que alguns ja estem pensant en la necessitat d'organitzar una altra trobada. Ho llegim aquest dematí al bloc de Rodamon, De Roquetes vinc..., i en acabar la xerrada també ho vam estar comentant en Daniel Gil, Carme Pla i jo mateix. Cal fer un altre trobada blocaire, amb un taller inclòs (ahir va haver-hi gent del públic, escriptors, que van mostrar molt d'interès per aquest nou fenomen auto-editorial, que els permet publicar els seus escrits i establir una relació directa amb els lectors). Però la nova trobada blocaire també hauria de continuar la nostra descentralització i territorialitat, i estaria bé organitzar alguna cosa fora d'Amposta o Tortosa, que són els nuclis principals en la creació de blocs. El tercer nucli emergent és el de Flix, com hem comentat en alguna ocasió. Fins i tot l'alcalde, Pere Muñoz, té un dels blocs (de) polítics més actius ara mateix, i al web municipal hi ha una secció en què hi ha un directori amb tots els blocs de la població. L'Ajuntament de Flix és el primer que ha fet això, i es mereix el reconeixement de tots els blocaires de l'Ebre.

3 comentaris:

  1. No sabia això de Flix...
    Sembla que us heu posat molt en serio amb els col·loquis sobre els blogs, ànim. Està bé que poc a poc, la gent vagi coneixent aquest món.

    ResponElimina
  2. Jo també aposto per moure fils i contactes, i planificar un taller taller (amb una sala plena d'ordinadors) a Flix. Pot ser molt interessant veure què si cou per allí, especialment a l'IES, un dels focus principals. Segur que l'alcalde estaria entusiasmat!! I com la Carme Pla, comparteixo la idea que fer cada mes aprox. una KDD "absolutament informal", pura blogs&beers en algún bar.

    Sobre la xerrada del diumenge, jo també n'extrec molt bones sensacions, especialment personals, però també d'un augment de l'interès en el tema dels blogs. Com diu l'Emigdi, seria fantàstic que 4 escriptors locals, de cop, obrissin un nou blog!!

    ResponElimina
  3. Hola Gustau,

    No cal dir que la trobada va ser molt enriquidora.

    Crec que Daniel ha resumit molt bé els dos tipus de trobades que poden potenciar el que ens aporten aquestes trobades.

    Anem pensant propostes. Vaig a veure què podria aportar i us ho comento.

    Per cert, aprofito per comentar que necessito suport per al projecte que us vaig comentar del Wikitravel.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta