2 d’abril del 2007

Avui, Cid i Mulet hagués fet 100 anys

Avui, 2 d'abril, l'escriptor i intel·lectual jesusenc Joan Cid i Mulet hagués fet 100 anys. Ens ho recorda el blocaire Emigdi Subirats, que precisament s'ha encarregat de coordinar els actes del centenari. Segons l'Emigdi, Cid i Mulet va ser el màxim exponent del republicanisme catalanista a les Terres de l’Ebre. Escriptor polifacètic, va passar a la història pel seu extraordinari paper com a delegat de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. Durant la guerra del 1936-39, va aconseguir salvar part del patrimoni històric de la catedral i del museu de la ciutat de Tortosa, que alguns incontrolats anarquistes pretenien destruir. Va exiliar-se a Mèxic a partir de 1942, i va ser un dels activistes més importants de la catalanitat. Membre històric del també centenari Orfeó Català de Mèxic, va prendre part en nombroses activitats culturals com a dirigent de Comunitat Catalana, l’Institut Català de Cultura i el Patronat de Cultura dels Països Catalans. Per saber més coses sobre la biografia, l'obra i els actes del centenari de Cid i Mulet, podeu visitar el web oficial del centenari.

4 comentaris:

  1. Prou cobart que va ser en deixa de lluita pels seus pensaments e ideals , i va fuigir fora ,hara que vol una medalla , per favor hi ha molta gent que va lluita i son vius i no van traicionar els seus ideals.

    Si no podeu gobernar es que u vau fer malament

    ResponElimina
  2. Mereix la pena respondre a n'esta tonteria?

    ResponElimina
  3. Estic d'acord en el comentari del anonim de les 10:40 PM, hi ha molta gent que tambe vam lluita i estem o em estat a llocs on ham defensat catalunya i som vius, defensant la nostra llegua i tambe em estat al front lluitant..o es que les medalles son per als morts .

    HIPOCRITES, FALSOS Yo conect a este personatge i va traicionar-nos, i ara li feu un homenatge

    ResponElimina
  4. Seria molt interesant que l'anterior anonim ens dones mes detalls d'el que assegura.
    Jo soc de Jesus i tambe he sentit algun que atre comentari d'algun contemporani de Cid i Mulet i diu que es magnifica un gra massa la seua figura política.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta