25 d’abril del 2007

El Ministeri de Medi Ambient adjudica les obres del passeig fluvial al nucli urbà de Deltebre

El vial tindrà una longitud de cinc quilòmetres i un pressupost de 7,2 milions

El Ministeri de Medi Ambient va anunciar ahir que ja ha adjudicat les obres del passeig fluvial al nucli urbà de Deltebre, amb un pressupost de 7,2 milions d'euros. FCC Construcción serà finalment l'empresa encarregada d'executar les obres, que inclouen l'adequació d'un vial de gairebé cinc quilòmetres de longitud, amb un espai per a vianants de cinc metres d'amplada i un carril bici de tres metres. El projecte també preveu la protecció als marges i una zona verda per regenerar el bosc de ribera.

A través de la direcció general de Costes, el Ministeri de Medi Ambient ha adjudicat a l'empresa FCC Construcción l'execució de la segona fase de les obres del passeig fluvial de Deltebre. Els treballs podrien costar 7,2 milions d'euros, una xifra sensiblement inferior al pressupost de base del concurs públic, que era de 10,7 milions. El projecte del passeig fluvial preveu una longitud d'actuació aproximada de 4.739 metres i una amplada de vuit metres, dels quals cinc metres seran un espai per a vianants i els tres metres restants correspondran a un carril per a bicicletes. Amb tot, en primer lloc es protegirà els marges del riu, amb la creació d'una pantalla de pilots de fusta d'eucaliptus roig, que serviran per contenir el talús i estabilitzar el terreny. En aquest sentit, reompliran el marge amb graves i la col·locació d'una manta flexible de blocs de formigó prefabricat, que facilitarà la hidrosembra per evitar l'erosió que ara produeix l'onatge del riu.

D'altra banda, el vial del passeig tindrà un carril bici pavimentat amb un doble tractament de la superfície, mentre que l'espai per a vianants tindrà un ferm de sauló. A més, han previst la creació d'una zona de descans, també pavimentada amb sauló i delimitada amb unes zones enjardinades amb vegetació autòctona. L'àrea de descans es completarà amb mobiliari urbà com ara fonts, bancs, papereres i una àrea per estacionar les bicicletes. El desguàs del Pelegrí serà recobert amb un calaix de formigó armat prefabricat, i s'instal·laran 25 pantalans de fusta per tot el passeig, per practicar la pesca. El projecte també preveu la recuperació del bosc de ribera i l'enllumenat públic.

> «Estarem de cara al riu»

L'alcalde de Deltebre, Jordi Casanova, va fer ahir una valoració «enormement positiva» de l'adjudicació de les obres del passeig fluvial. Segons Casanova, el projecte representa l'arranjament de tota la façana fluvial, amb un passeig que finalment tindrà més de sis quilòmetres, ja que a l'octubre ja va inaugurar-se la primera fase del passeig. «Nosaltres hem estat els pioners de la defensa de l'Ebre i del Delta, i estem molt satisfets perquè ara podrem estar de cara al riu», va afirmar Casanova. «De fet, va ser amb aquest amor al riu que vam impulsar fa quatre anys la construcció dels diferents passejos, així com la protecció dels marges per evitar l'erosió», va recordar. L'alcalde de Deltebre va avançar que demà dijous els responsables de Costes visitaran la població per presentar-los el projecte.

El Punt (25-Abril-2007)

Foto: Cinta Bonet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta