7 d’abril del 2007

La processó de Divendres Sant amb música de dolçaina és una altra cosa

Finalment, Tortosa va poder celebrar ahir al vespre la processó del Sant Enterrament, després que la pluja concedís una petita treva a l'Agrupació de Confraries. Enguany, una de les coses que més em va cridar l'atenció, a part de la gentada que hi havia al carrer (potser és que els tortosins teníem mono de processons?) va ser la participació de la banda de Tambors i Dolçaines Natzarens de la Passió. La banda és una de les seccions de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, formada el 1998 a partir de l'acord de col·laboració entre l'entitat i la Confraria Natzarens de la Passió, "Los Hermanos". Un acord que va servir per incorporar els instruments tradicionals de les nostres terres als principals actes de la Setmana Santa tortosina. Vaig seguir la processó al carrer Bisbe Aznar, i enguany sí que vaig poder enregistrar en vídeo el moment en què la banda interpretava amb dolçaina i tambors La Saeta de Joan Manel Serrat, que em va posar la pell de gallina...

2 comentaris:

  1. Gràcies Domingo!!! ànims!!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies Gustau per la teva aportació a la recuperació i manteniment dels nostres costums i tradicions, en reportatges com aquest, per tota la nostra gent representa un reconeixement a la feina feta.

    També vull felicita l'aportació de la resta de grups de tambors, junts estem fent molt per la ciutat i el territori.

    Felicitats a tots i gràcies.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta