7 d’abril del 2007

La pluja deixa Tortosa sense la processó del Silenci

L'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa va decidir suspendre dijous, a causa de la pluja, la processó del Silenci, que a mitjanit havia de recórrer el nucli històric. Era la segona vegada que la pluja alterava enguany la Setmana Santa tortosina, ja que el diumenge de Rams l'amenaça d'aigua també va impedir que les confraries desfilessin en la tradicional processó de la Passió, i només van participar-hi les vestes. «Fa uns minuts, la junta hem acordat suspendre la processó del Silenci, perquè amb aquesta pluja no és aconsellable que traguem les figures al carrer, ni tampoc podem demanar a la gent que surti amb les vestes», va explicar el president de l'Agrupació de Confraries, Josep Borrell, poc abans de mitjanit. Ja havia començat al vespre, però a quarts de dotze era quan més plovia a Tortosa.
La processó del Silenci, que les confraries van recuperar fa onze anys, ja és un dels moments àlgids de la Setmana Santa tortosina. La previsió era que enguany hi poguessin participar unes 600 vestes, precedides pels tambors dels Natzarens de la Passió i amb dues úniques imatges, la Creu dels Improperis i el Crist de la Puríssima, una figura amb molta devoció entre els tortosins.
La suspensió de la processó del Silenci va provocar que la del Sant Enterrament d'ahir al vespre cobrés més protagonisme. Enguany va començar a les nou, després de l'experiment de l'any passat per potenciar la participació de totes les confraries i els onze passos, amb un nou horari més adaptat a les necessitats actuals i enfocat a captar l'interès dels turistes. Els actes més populars de la Setmana Santa tortosina s'acaben avui al matí, amb les caramelles amb què els Cantaires de l'Ebre Delta festejaran la diada de Glòria pel mercat municipal i el centre.

El Punt (7-Abril-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta