24 d’abril del 2007

Tortosa rellança Expoebre amb el trasllat de la fira al parc de Remolins

El nou pavelló permetrà doblar la superfície sota cobert i l'organització espera uns 330 expositors

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, i el regidor de Promoció Econòmica, Rafel Lluís, van presentar ahir el programa de la 63a Fira Multisectorial de les Terres de l'Ebre, Expoebre, que enguany es farà per primer cop al nou recinte firal de Remolins. De fet, l'objectiu de Fira de Tortosa és rellançar Expoebre aprofitant el trasllat al nou pavelló, que dissabte serà inaugurat oficialment amb la visita del president de la Generalitat, José Montilla. El pavelló permetrà doblar la superfície d'exposició sota cobert, amb uns 8.800 metres quadrats. El recinte firal i lúdic de Remolins també guanyarà terrenys, i assolirà els 74.500 metres quadrats.

Sabaté va recordar que Fira de Tortosa va organitzar un concurs d'idees per dissenyar el nou recinte firal amb motiu de la 50a edició d'Expoebre, i que tretze anys després la ciutat inaugurarà el pavelló de Remolins. «Aquesta serà la gran novetat d'enguany», va precisar Sabaté, que va remarcar que el nou pavelló obrirà un gran ventall de possibilitats per a les iniciatives firals que s'organitzin a les Terres de l'Ebre. Però més enllà de la vocació territorial del nou equipament, l'alcalde va recordar que el trasllat del recinte firal a Remolins ha permès evitar «l'enorme pressió» que exercia Expoebre sobre la zona verda del parc municipal, així com per descongestionar el trànsit del centre de Tortosa. «Abans, la ciutat estava col·lapsada durant tres setmanes, però ara fa dies que estem muntat Expoebre, i podem dir que Tortosa gairebé no ho ha notat», va apuntar.

L'alcalde va assenyalar que el pavelló ha despertat l'interès de les empreses, i va afegir-hi que esperen assolir els 330 expositors. Així, el regidor de Promoció Econòmica, Rafel Lluís, va afirmar que el pavelló permetrà fer «un salt de qualitat important», i va comparar-lo amb els canvis dels anys seixanta, quan Expoebre va deixar de ser una fira agrícola i ramadera per convertir-se en un certamen multisectorial. «Ara tenim un pavelló que està molt per damunt de la majoria de recintes firals de Catalunya, i una nova eina per millorar Expoebre, programar noves fires i recuperar-ne algunes que s'havien deixar de fer», va dir Lluís. El regidor també va vincular el rellançament d'Expoebre amb la posada en funcionament del nou polígon industrial Catalunya Sud.

> Menys pendents del mal temps

El regidor de Fires, Rafel Lluís, va admetre que l'edició d'enguany d'Expoebre «ha donat més feina del normal», per la necessitat d'adaptar la fira al nou recinte de Remolins. Lluís, que va felicitar reiteradament el personal del patronat de Fires, va destacar que Expoebre «millorarà en molts aspectes», i que són molts els empresaris i les empreses que han decidit tornar a la fira. El nou recinte de Remolins tindrà uns 74.500 metres quadrats, dels quals uns 15.350 estaran ocupats pels diferents expositors dels sectors de l'artesania, l'automoció, la maquinària, la venda d'alimentació i les atraccions. En aquesta línia, Lluís va destacar que els expositors que abans estaven al passeig central del parc i a les dues naus ara cabran al pavelló, on hi haurà uns 8.800 metres quadrats en brut sota cobert, i uns 2.250 metres quadrats nets. «Com sempre, esperem que no plogui, però ja no ens preocupa tant», va concloure.

> Montilla, Mayor Zaragoza i Vidiella

La primera visita del president de la Generalitat, José Montilla, a les Terres de l'Ebre serà per inaugurar el nou pavelló de Remolins. El recinte firal obrirà dissabte al matí, però Montilla arribarà a la tarda per fer la inauguració oficial d'Expoebre i del segon saló Ebreambient. D'altra banda, Montilla també ha confirmat la seua assistència al sopar de la III Nit de l'Empresari de les Terres de l'Ebre, que es farà el mateix dissabte a la nit. L'altre acte de relleu institucional serà el diumenge 29 d'abril, coincidint amb la diada de les Terres de l'Ebre. Així, l'exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, presidirà l'entrega dels premis sobre bones experiències de convivència entre cultures. Ja a la tarda, s'inaugurà un monument al sindicalista i polític Rafel Vidiella. El monument a l'únic tortosí que ha estat conseller de la Generalitat s'instal·larà als jardins del parc de la Fira.

El Punt (24-Abril-2007)

7 comentaris:

  1. No diuen res els ciuets?

    ResponElimina
  2. Els ciuets que diu Vicent i els no ciuets parlarem després d'ExpoEbre, quan el mastodonte de vidre tanque les seves portes de forma indefinida.

    ResponElimina
  3. Si, però l'objectiu principal ja s'haurà assolit, i es tornar a guanyar les eleccions.

    ResponElimina
  4. Las gent de carrer no som tant tonta com vos penseu, si creieu que amb el recinte firal tapareu boques i queixes d'aquests últims anys ho teniu clar. La ciutadania comença a esta farta de tant d'inepte.

    ResponElimina
  5. Quan ens clavareu d'IBI aquest any...?? I d'impost de circulació?
    I de taxes?? I d'aigua..?? I d'escombreríes ? Uy ! Es veritat!! perdoneu..No me'n recordaba que cada tortosi deu 1000 € al déficit acumulat ....

    ResponElimina
  6. Només un parell de coses: val a dir que el pavelló és una gran infraestructura que Tortosa necessitava, on els seus múltiples usos poden beneficiar a tot tortosí. A més, veureu com este any molta gent va a la fira només per veure el nou paavelló i voltants, per tant, si que es rellançarà l'Expoebre, i per situació, Remolins també hi guanya, no cal criticar-ho tot!. Però a ningú agrada que utilitzen un edifici fet amb els diners de tothom per fer campanya electoral. El més honest hagués sigut haber construït el nou pavelló dos anys enrera. Bé, ja sabem lo necessitat que està Sabaté i cia., i a utilitzat el pavelló i la fira per rellançar-se a ell mateix.

    ResponElimina
  7. La has clavado

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta