2 de juny del 2007

L'Ajuntament de Tortosa cita per dijous els veïns expropiats de les cases de davant de la catedral

L'Ajuntament de Tortosa ha citat per dijous que ve els veïns afectats pel procés d'expropiació de les cases de davant de la catedral. La reunió serà la primera trobada entre els afectats i l'administració, després de la vista que va celebrar-se fa uns dies als jutjats de Tarragona, dintre del procés pel recurs contenciós que els veïns van interposar contra l'Ajuntament. Fonts dels veïns van valorar molt positivament el desenvolupament de la vista, ja que els afectats per l'expropiació van aportar diferents experts per justificar la necessitat de conservar i rehabilitar les cases, mentre que l'Ajuntament només va enviar una advocada que va limitar-se a plantejar qüestions urbanístiques. Fa set mesos, el jutge va decidir no paralitzar l'expedient d'expropiació de les cases, com sol·licitaven els veïns com a mesura cautelar. Una situació que l'Ajuntament va interpretar com el pas previ a la desestimació del recurs contenciós administratiu. Però els veïns van matisar que el jutge només s'havia limitat a no decretar la paralització cautelar, ja que l'Ajuntament encara no havia iniciat l'ocupació forçosa de les cases abans d'enderrocar-les, per reconstruir les escales de la catedral i fer una gran plaça que permeti la visió frontal del temple. De fet, els veïns encara no saben si la reunió de dijous que ve serà per comunicar-los l'ocupació forçosa dels immobles, o per intentar arribar a algun acord satisfactori per a totes les parts. Els veïns volen conservar les cases, però a més no estan d'acord amb els preus per taxació conjunta que havia fixat l'Ajuntament.

Paral·lelament, els veïns també tenen previst demanar una entrevista amb Ferran Bel, quan prengui possessió com a nou alcalde de Tortosa. Tot i que CiU va votar amb la resta de grups a favor de l'enderrocament de les cases, els veïns volen que Bel tinga tota la informació sobre el procés expropiatori.

El Punt (2-Juny-2007)

Foto: Roser Royo, El Punt



9 comentaris:

  1. Sé que es molt fotut renunciar a una cosa "teva" Pero també es molt fotut no rebre una compaensació justa...Una abraçada als afectats!

    ResponElimina
  2. Jo també estic d'acord que els afectats busquin una compensació però no aprovaré mai els invents de visions laterals de la catedral i altres rotllos similars.Espero que l'ajuntament els comuniqui l'ocupació forçosa ja! i que comenci l'enderroc immediatament per a què la ciutat deixi de fer el ridícul internacional.

    ResponElimina
  3. Tots els marrons que ha generat Juanito societé li tocarà resoldre a Be. Menys mal que Bel sap com tractar la gent.

    Les cases de la catedral s'han d'enderrocar, però els veins tenen dret a un preu just.

    ResponElimina
  4. Aixi, els propietaris, que volen cases o diners?....perque igual una cosa com l'altra, en bon tracte no es reslot. DEMAGOC

    ResponElimina
  5. Estar clar que els propietaris volen diners, alguns molts diners, massa diners. I és que tampoc se poden creure que a canvi d'edificis ruinosos podran obtenir un pis nou de 40 milions de pts en zona VIP a canvi. Sí, a una compensació justa, no a què prenguin el pèl a la ciutat (primer en arguments artístics psicodèlics i rotundament falsos i fent servir a AMICS DELS CASTELLS) i després volen saquejar les arques públiques.ENDERROC JA!

    ResponElimina
  6. GUSTAVO quan enderroquin les cases (esperem que ja) canvia la "foto" que has posat al peu de les llestres del teu blog. GRACIES

    ResponElimina
  7. Em sembla increïble que l'Ajuntament, en funcions, es dedique a convocar els veïns de les cases de la Catedral. Em sembla un total abús de poder el tracte que han rebut i estan rebent aquesta gent. Em sembla vergonyós que s'haguen amagat projectes alternatius a tombar les cases, elaborats per arquitectes de prestigi.Em sembla que molts dels que han escrit els comentaris anteriors no tenen ni idea de patir en carn pròpia una marxa forçosa de casa (en condicions per a viure)i que no tinguen la compensació per viure en una altra com a mínim en les mateixes condicions (aquests que ho veieu tan fàcil, pregunteu preus de pisos..)

    ResponElimina
  8. Perdoneu la meva ignorància, Es cert que, ja des de fa bastants anys no es donen permisos d'obra per a la reforma d'aquestes cases? i que això suposadament s'ha fet per tal de que aquestes s'anessin deteriorant i així, amb les cases en ruïna i una expropiació forçosa, els preus fossin irrisoris?.
    M'agradaria mes informació.

    ResponElimina
  9. A tots els que opineu sense que us toquin res, us diría que m' agradaria que us fessin fora de casa vostra a la força, aviàm que penseu llavors.
    I ens queixem dels polítics!.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta