12 de juny del 2007

Viena confirma l'obertura d'un local a l'antic mercat del Peix de Tortosa

El director general anuncia que ha d'estar en funcionament abans de l'estiu de l'any que ve

El director general del grup Viena, Xavier Sánchez, va confirmar ahir a Sant Cugat del Vallès l'obertura d'un restaurant de la cadena catalana d'entrepans a l'antic mercat del Peix de Tortosa. Així, Sánchez va afirmar, durant la inauguració del nou establiment de Viena en un edifici rehabilitat del centre de Sant Cugat, que el projecte més immediat del grup és l'obertura del seu primer local a les Terres de l'Ebre. En aquest cas, l'establiment de Viena ocuparà tota la superfície comercial útil del mercat del Peix, fruit de l'acord signat la setmana passada amb la societat Infraestructures Comercials de Tortosa SL.

La inauguració d'un restaurant de la cadena Viena a Sant Cugat del Vallès, ahir al matí, va servir per confirmar l'ús futur de l'antic mercat del Peix de Tortosa, que actualment ja es rehabilita. Com ja va avançar El Punt el 26 d'abril passat en exclusiva, la societat que s'encarrega de la rehabilitació i explotació comercial de l'edifici, Infraestructures Comercials de Tortosa SL, ha tancat un acord total amb Establiments Viena SA. Així, el director general de Viena, Xavier Sánchez, va anunciar ahir que l'empresa instal·larà al mercat del Peix el seu primer restaurant a Tortosa. De fet, serà el primer establiment de la cadena d'entrepans a les Terres de l'Ebre, després dels cinc locals que Viena ja té a Tarragona i Reus.

Com a Tortosa, el grup Viena també ha aprofitat la rehabilitació d'un edifici molt emblemàtic del centre de Sant Cugat del Vallès. De fet, també es tracta d'un edifici catalogat, la coneguda Casa Maristany, que data del 1927. Viena ha invertit uns 2 milions en l'obertura del restaurant, que té 700 m² distribuïts en dues plantes, amb una capacitat per a 229 comensals i una gran terrassa exterior a la cèntrica plaça Lluís Millet. En el cas tortosí, la prioritat de la societat gestora era que una sola activitat ocupés tota la superfície comercial útil del mercat del Peix, que té 720 m². Això faria que el Viena de Tortosa fos una mica més gran que l'establiment de Sant Cugat del Vallès, que ha donat feina a uns 40 treballadors. Amb les inauguracions d'aquesta setmana, Viena té una plantilla d'uns 1.300 treballadors, ja que divendres la cadena obrirà un altre restaurant a Montcada i Reixach.

> Acord tancat la setmana passada

El contracte entre l'empresa Establiments Viena SA i la societat Infraestructures Comercials de Tortosa SL va tancar-se la setmana passada, amb motiu d'una reunió entre el grup d'empresaris tortosins i els responsables de la cadena d'entrepans, amb seu a Sabadell. La seua carta de productes inclou més de 50 varietats d'entrepans freds i calents, i també amanides, una croissanteria i una cafeteria. Ahir, el director general de Viena va anunciar que després de les últimes inauguracions, el projecte més imminent serà l'aprofitament de l'antic mercat del Peix de Tortosa, que hauria d'estar a punt abans de l'estiu vinent. De fet, la previsió de la societat gestora és acabar la reforma abans de la campanya de Nadal. A més, ja s'ha començat a construir l'edifici annex, que tindrà 414 m² distribuïts en dues plantes. A la planta baixa, s'hi traslladarà una botiga de roba infantil de Tortosa i una franquícia d'objectes de regal, i la planta superior es reservaria per fer-hi oficines.

El Punt (12-Juny-2007)

23 comentaris:

  1. M'agrada molt més Viena que "Maradonals".
    Tortosa comença a despegar gràcies a la iniciativa privada!

    ResponElimina
  2. COM SEMPRE la privada tira de Tortosa endavant.

    Ara en un bon gestor privat, com Bel, Tortosa anirà com una moto, però en la faena ben feta.

    ResponElimina
  3. Us recordo que CiU sempre ha estat partidari de tombar el mercat del peix.

    ResponElimina
  4. Quina gana que m'està entrant.

    Comedianta lo Maradonals -tot i ser pur colesterol- està de muerte.

    A veure si dura més que Mango, i a veure si triunfa més que les carpes o els cines.

    ResponElimina
  5. CIU a promés a tots els comenciants del mercat, un parking soterrat. ( cosa que durant anys tècnics i enginyers an tractat de locura inviable, per laltura de la capa fraetica del riu), així que vaiguen en conte estos de Biena, que potser los i tomben lo local un cop acabat de fer.
    Suposo que això del parking, serà un promesa electoral mes que es tindran que tragar els de CIU. I com aquesta n'hi ha a cabasos, perque no s'esperaven guanyar...

    en parlem d'aquí un any, a vore com va tot.

    ResponElimina
  6. Espero que també es tombe la promesa electoral del ex-regidor d'urbanisme sociata castellano-parlant, sobre la Tortosa aparador, i dixen tranquils als veïns i les seues cases.

    ResponElimina
  7. Que be, que be, i diuen que no es un CRACK? encara no es Alcalde i ja ha portat el Viena......
    INTANTILSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

    ResponElimina
  8. A Joan, em sembla que el parquing a la zona del mercat el prometien tots els candidats, i ja veras com es farà, em consta que ja hi ha projectes fets de fa molts d'anys agafant pols per dins l'ajuntament...

    ResponElimina
  9. Escolta Gustavo té dóno una notícia: aquesta matinada (a les 6 me diu el caixer) han intentat robar a l'oficina de caixa tarragona de la plaça Alfons XII de Tortosa. S'han carregat un vidre de seguretat a martellades que els operaris canvien a les 12:30h.Salutacions

    ResponElimina
  10. al anonim de les 12:50, no t'equivoques, el PSC el parking que que te en projecte ( si que es viable) es el soterrat als terrenys de renfe.
    Si vols pegat una volteta pel mercat i pregunta que els ha promes Bel. Els projectes que dius, si que estan fets fa molts anys, i tots coinsideixen en que es inviable totalment. Consultau si no t'ho creus.

    enga.

    ResponElimina
  11. Com pot ser que havent guanyat i que estigueu així d'alborotats, no veiue que no es bo per a la vostra salut.

    ResponElimina
  12. La comedianta esta no es aquella que es va presentar per ser alcaldessa i no es va votar ni ella mateixa.
    Seria bo que s'estes una temporada calladeta, aquest blog en sortiria guanyant.

    ResponElimina
  13. Jo dira que lo del Viena ja se sabia abans de les eleccions. Aixi que no cal anar posant tantes medalletes a Bel.

    ResponElimina
  14. Els parking (soterrats o no) de les grans superficies, Qui els paga?. Exemples: Sabeco, Caprabo,
    Lidl, Carrefour...

    ResponElimina
  15. Si no recordo malament a tarragona hi ha un parking al costat del mar i no hi ha cap problema tecnic.
    suposo que el tema del terreny o de l'aigua l'unic que fa es incrementar el cost, cosa no massa problematica pel beneficis que en pots treure.
    Sobre els projectes a l'ajuntament, em consta que, n'hi ha algun de principis dels 80 de fer un parking sota el mercat totalment viable, consulta-ho tu...

    ResponElimina
  16. Al anonim de les 2:47. No m'ho crec, u sento. Tu fiaten d'un projecte fet als 80, que jo men fio dels fets ara.

    enga, mos parlem d'aquí un temps, quan surti a la llum la veritat, perque si no esta discució seria interminable.

    ResponElimina
  17. I sino tots en bici i així no cal tant de pàrquing.

    Los de la simpàtica i los de Sant Josep de la Muntanya serien los que tindrien millors cames.

    ResponElimina
  18. Diria que el de Tarragona esta sobre el nivell del mar, i no podent estar per baix, com aquí passaria.

    ResponElimina
  19. Es aixi com s'han de fer les prevendes o cessions de espai públic?
    La veritat es que m'entristeteix bastant aquest panorama de ciutat i responsables politics.

    ResponElimina
  20. EM sembla que a partir de setembre haureu de plegar, el vostre supergerentprivat i privatiu ho fará tot tan bé... i tan barato... un goig...
    Adeu, Marfanta!

    ResponElimina
  21. al que vol un pàrquing al mercat del peix.

    mentre que a tarragona és roca i està al costat del mar, a tortosa és "terra" és a dir és tou i per tant hi hauran felicitacions, es pot impermeavilitzar però serien unes 4 vegades més, per tant l'explotació seria 4 vegades més cara.

    els parquings s'han de fer allà on se pugue i no mos surte d'allí, al igual que els camps de golf s'han de fer o escòcia o al costat del riu i no a múrcia.

    ResponElimina
  22. Baix del mercat del peix no en faran cap de parquing. Al costat no ho sé, però baix mateix segur que no.

    ResponElimina
  23. volies dir filtracions no? i no felicitacions

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta