12 de juny del 2007

Tortosa difon les seues ciutats agermanades amb nous cartells

L'Ajuntament de Tortosa ha instal·lat uns nous cartells a l'entrada de la població, amb la llista de les cinc ciutats agermanades: Avinyó (Estat francès), Alcanyís (Terol), Vercelli (Itàlia), Le Puy-en-Velay (Estat francès) i Tartous (Síria). Els cartells estan situats a les principals vies d'entrada a la ciutat: a l'entrada de Jesús venint de Xerta, a la rotonda dels Països Catalans venint d'Amposta, i a la rotonda de la Família, arribant des de l'Aldea. Amb aquests cartells, l'Ajuntament vol difondre el nom i promocionar les ciutats agermanades, amb les quals s'han establert contactes i relacions de tot tipus, i també oferir una salutació de benvinguda a tots els veïns d'aquestes ciutats que visitin Tortosa.

El Punt (12-Juny-2007)

Foto: Ajuntament de Tortosa

14 comentaris:

  1. Aquests cartells no els van instal.lar fa més d'un mes?

    Potser va una mica endarerida aquesta noticia?

    ResponElimina
  2. L'Ajuntament va fer-la pública ahir.

    ResponElimina
  3. Tot i així, la instal·lació d'aquests cartells no va evitar una anècdota curiosa, de la qual vaig ser testimoni directe. L'altre dia, al mig de l'avinguda Colom de Ferreries, un cotxe s'atura i el conductor em pregunta si anava bé per anar a Tortosa. Evidentment, li vaig contestar que ja havia arribat a Tortosa. Així de bona és la senyalització a l'entrada de la nostra ciutat, tot i aquests cartells que ha posat ara l'Ajuntament.

    ResponElimina
  4. Me'n recordo que quan me va tocar anar en lo meu equip de basquet a les competicions de les ciutats agermanades (d'això ja fa una pila d'anys), vaig tindre la mala sort, de que aquell any toques a Salou!

    ResponElimina
  5. Crec que la noticia esta bé, ja què jo encara no ho sabía.

    Per cert, disculpeu la meva ignorància, però per a que serveixen les ciutats agermanades ?

    Si algú em respongués li agrairía.

    ResponElimina
  6. Per a passejar pubilles i que aixi el poble "llano" es convenci que les nostres son més guapes?
    Per a dir a tothom "Mireu que enrotllats que som, que som antiisraelites"?
    Per a què algun regidor tingui vacances pagades a algun poble pintoresc de França o Itàlia?

    Jo també em faig la mateixa pregunta.

    ResponElimina
  7. A mi els cartells aquests em semblen innecessaris. Com es gasten els diners públics, anunciant amb qui s'agermana una ciutat? És més, cal que les ciutats s'agermanin? I cal que una ciutat pertanyi a una família nombrosa, com és el cas de Tortosa?

    ResponElimina
  8. al-turtusi,
    pos normalment, les d'Alcanyís, als ser més grans i sortir elegides per votació popular, són més bapes.
    Al menys l'any que vaig ser-ho jo!

    ResponElimina
  9. Res a dir respecte els agermanaments, però les interaccions entre aquests no sé si funcionen. Un exemple, recordeu la Ruta dels Tres Reis (Tortosa-Morella-Alcanyís)de veritat s'aprofita el potencial o no hi ha voluntat real? Que me sé jo podria Tortosa fer actes vinculats al Renaixement en les festes medievals de Morella ,ciutat no agermanada però ni falta que fa, o en les festes d’Alcanyís (almenys l’últim dia convidant als visitants a “abandonar l’època medieval” i passar al Renaixement). Per suposat Morella o Alcanyís també els tocaria fer la seva part.

    ResponElimina
  10. Tortosa, familia nombrosa.... " si no me das mas datos" M.Zaera.

    ResponElimina
  11. Era una broma. Tortosa està agermanada amb 5 ciutats, família nombrosa. Riem que ens anirà bé.

    ResponElimina
  12. No fa pocs mesos que es van instal·lar!! No sé qui a passat la noticia, però si més no, ho ha fet amb molt retart!!!

    ResponElimina
  13. Xeic, Zaera, mira si es gran, pos no ho havia entes, en serio. I gracies, perque no es la primera vegada que t'interpel·lo i tens l'amabilitat de contestar.

    ResponElimina
  14. nuria quina mala sort, a mi tambe me va passar lo mateix,

    serà perque anavem a la mateixa escola?

    de totes maneres vam xalar molt perque juga a basket no ho vam fer massa be

    susanna

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta