17 de juliol del 2007

El 71% de les respostes a l'enquesta de La Marfanta paralitzaria el Xerta-Sénia

Fa pocs minuts que s'ha tancat l'enquesta en què us preguntava si cal paralitzar el projecte de regadiu del Xerta-Sénia, com demana la Plataforma en Defensa de l'Ebre. Després d'una setmana de votacions, el resultat és clar i contundent. El 71% dels lectors de La Marfanta que han contestat l'enquesta consideren que la Generalitat hauria de paralitzar el Xerta-Sénia, perquè és un transvasament encobert (64%) o perquè podria utilitzar-se per portar aigua a Castelló (7%). En una situació intermitja se situa el resultat dels que pensen que no cal aturar el projecte, però que cal blindar-lo per evitar el risc de transvasaments (19%). Finalment, el 13% afirmen que ja hi ha prou garanties que el Xerta-Sénia només servirà per regar, i que no caldria revisar el projecte. L'enquesta ha estat contestada per 110 persones.

7 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Ja veig que tu mateix has eliminat el teu comentari. Crec que he estat prou clar, a l'hora d'ajustar el titular. "El 71% de les respostes a l'enquesta de La Marfanta paralitzaria el Xerta-Sénia". Més informatiu, impossible. De totes les respostes de la gent que ha contestat l'enquesta, el 71% paralitzaria el projecte. Ja sé que no és, per a res, una mostra representativa del que opina la gent de les Terres de l'Ebre, si només l'han contestat 110 persones. Però no em negaràs que el resultat marca una tendència d'opinió, com a mínim entre els lectors del bloc (que són els que podien contestar l'enquesta).

    ResponElimina
  3. Aqui tenim l'opinio d'un centenar de lectors, també està prou clar la postura de la PDE, el qual representa, crec jo, l'opinio de molta gent a les TTE. Ara seria interessant saber les opinions dels nous ajuntaments - creuen que hi ha "prous garanties" que no es podrà transvasar l'aigua ?? i, de passo, creuen que el projecte en si està prou clar, s'adapta a la realitat?

    ResponElimina
  4. Veig amic meu Gustau i en tots els respectes que et reserves el dret de quedarte amb les consultes que esborrem els mateixos que u publiquen i esborrem si veien que per error mos equivoquem, equivocarse es de savis, pero veig que tu no respectes aquesta llibertad,vulguem tindre el dret de quedarte amb la opinio i el dret a la llibertat de expresio de la persona que escriuen.

    ResponElimina
  5. hi ha d'altres enquestes digitals fetes sobre este tema i els resultats son del mateix ordre

    la gent no veu les coses clares en esta obra,
    no cal ser molt viu per a vore que un tubo mes o menos gros que apunte cap a castelló es un perill per a trasvasaments cap al sud,

    pero els politiquillos locals que porten 30 anys prometen este canal ara no es poden tirar atras,
    l'han de tirar endavant per ous i no se n'estan adonant que per "los seus ous" estan hipotecan este territori

    ResponElimina
  6. Esta frasse en recorda algo...¿ i a vosaltres....?

    Rezo por los periodistas que, a veces, se meten a profetas en lugar de limitarse a ser cronistas de la realidad. Beato Juan XXIII

    ResponElimina
  7. Pos claro, sense "canal", sense "molinets", sense "industria" perque "contamina", sense "camp de golf", sense ........

    I després a queijar-nos, tan si es fa com si no es fa.

    I si algú parla de desmantellar "l'actual canal", segur que trobarem també algú que demanarà conservar-lo, per allò del "patrimoni històric ebrenc".

    Fa un grapat d'anys tothom demanava que portés aigua a les nostres Terres de l'Ebre.
    No és millor exigir que no passi del riu Sénia i que es puguen fer els regs de suport a les oliveres, que en estius com el actual són tan necessaris ??

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta